Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 22

Registruotis muitinės paslaugų vartotoju bus paprasčiau

Lietuvos muitinė, siekdama supaprastinti prekių deklaravimo procesą, įdiegė naujoves – nuo šiol gavus EORI kodą jo nebereikės papildomai suvesti Bendro naudotojų valdymo portalo (BAP) paskyroje. Nauja BAP ir Muitinės leidimų sistemos (MLS) sąsaja užtikrins šių duomenų automatinį perkėlimą, rašoma pranešime spaudai.
 Saugaus eismo renginio akimirka
Saugaus eismo renginio akimirka

Nuo šiol norintys naudotis muitinės paslaugomis turės BAP užpildyti registracijos formą, tuomet MLS priemonėmis pateikti prašymą gauti EORI kodą, o kai jis bus išduotas, naujieji vartotojai galės iš karto pildyti deklaracijas Išmaniojoje muitinės deklaracijų sistemoje (iMDAS) ar gauti kitas jiems aktualias paslaugas.

Anksčiau norint naudotis tiek iMDAS, tiek kitomis Lietuvos muitinės informacinėmis sistemomis, reikėjo ne tik užsiregistruoti BAP užpildant registracijos formą, gauti EORI kodą, tačiau jį ir papildomai rankiniu būdu suvesti į BAP vartotojo paskyrą. Tokia registracijos schema kėlė nepatogumų Lietuvos muitinės klientams, todėl buvo sukurta papildoma MLS ir BAP sistemų sąsaja automatiniam duomenų perkėlimui. Ši naujovė palengvins ir pagreitins registraciją muitinės paslaugų vartotojams.

Lietuvos muitinė primena, kad iMDAS teikiamos mažos vertės siuntų deklaracijos, ši sistema įdiegta siekiant užtikrinti muitinės formalumus panaikinus prekių, kurių vertė neviršija 22 eurų, PVM lengvatą. iMDAS savitarnos portale savo prekes, atsisiųstas iš trečiųjų šalių, gali deklaruoti ir patys gyventojai.

Nuo šių metų liepos 1 dienos iMDAS jau apdorotos daugiau nei 1 mln. deklaracijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas