Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2010 05 15

Regitra: būsimieji vairuotojai stokoja praktikos

Klaipėdoje šeštadienį surengtos unikalios varžybos: jauni, nedidelę patirtį turintys vairuotojai išbandė savo jėgas aikštelėje drauge su instruktoriais.
Jaunieji vairuotojai aikštelėje dar kartą prisiminė egzaminus Regitros kieme.
Jaunieji vairuotojai aikštelėje dar kartą prisiminė egzaminus Regitros kieme. / A.Kripaitės nuotr.

Varžybos vidudienį surengtos Sportininkų gatvės aikštelėje, šalia miesto stadijono. Beveik trys dešimtys jaunų vairuotojų pasiryžo dar kartą pademonstruoti savo vairavimo įgūdžius – per tam tikrą laiką jie turėjo dar sykį pervažiuoti visas figūras, kurios įtrauktos į egzaminų programą Regitroje.

Vairuotojų, kurie po miestą dar važinėja su žaliojo klevo lapo ženklu, įgūdžius vertino instruktoriai: vienas sėdintis keleivio vietoje, kitas vaikščiojo po aikštelę. Nedidelę patirtį turintys vairuotojai turėjo ne tik tiksliai atlikti užduotis, jokiu būdu nekliudyti gairelių, neužvažiuoti ant linijos, bet ir padaryti tai kuo greičiau.

Varžybų sumanytojas „Respublikos“ vairavimo mokyklos direktorius Kęstutis Videikis teigė, kad 2 metus vairuojantys žmonės statistiškai keliuose padaro daugiausiai avarijų. „1-2 metai yra tas laikas, kai dar gludinami įgūdžiai ir mūsų tikslas, kad jie įtvirtintų gautąsias žinias“, – teigė pašnekovas.

Dalyviai galėjo varžytis savo automobiliais arba vairavimo mokyklos.

Anot K.Videikio didžioji dalis žmonių, atėję į mokytis, nė karto nebūna sėdėję už vairo. „Tačiau kartais geriau tie mokiniai, kuriems reikia parodyti, kur stabdis, kur sankaba, nei tie kurie yra išmokę blogai – vairą sukioja viena ranką, posūkiuose važiuoja laisva pavara“, – aiškino jis.
Klaipėdos Regitros direktorius Saulius Budinas 15min.lt teigė, kad būsimieji vairuotojai būna gerai išmokyti teorijos, tačiau praktikos stokoja. 

„Dešimties pamokų praktikai – yra tikrai mažai. Per tiek laiko žmogui, kuris iki tol beveik nevairavęs, pasiruošti egzaminui beveik neįmanoma“, – įsitikinęs S.Budinas.
Ruošiamas projektas, kad būsimieji vairuotojai mokyklose įgautų daugiau praktikos.
Tam, kad pasiruošimo egzaminams daugeliui – mažoka, pripažino ir vairavimo mokyklos direktorius K.Videikis. Anot jo, praktinių pamokų reikėtų bent dukart daugiau nei dabar.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas