Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 24

Reikalavimai grožio specialistams: teikti paslaugas – tik su kaukėmis, pirštinėmis ir apsauginiais akiniais

Vyriausybė nuo pirmadienio leido dirbti plaukų ir nagų grožio specialistams. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga išdėstė reikalavimus, kurių šie turės laikytis. Grožio salonų bus reikalaujama nustatyti atstumus tarp klientų, priimti tik tuos, kurie dėvi veido apsaugos priemones, patiems dėvėti ne tik kaukes, pirštines, bet ir apsauginius akinius arba veido skydelius. Iš A.Verygos sprendimo matyti, kad kirpėjams skusti plaukus bus galima, tuo metu jau anksčiau pranešta, jog barzdas bus galima tik kirpti.
Kirpykloje.
Kirpykloje. / Fotolia nuotr.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė leisti teikti nagų ir plaukų priežiūros paslaugas, tačiau bus privaloma riboti lankytojų srautus. Vienam klientui turės tekti ne mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų plotas, draudžiama aptarnauti daugiau kaip vieną klientą vienu metu.

A.Verygos sprendime rašoma, kad tai galioja šiems grožio paslaugų teikėjams:

  • plaukų plovimo, plaukų kaukių dėjimo, kirpimo, skutimo, šukuosenos formavimo, dažymo, ilgalaikio plaukų sušukavimo, tiesinimo, barzdų kirpimo.
  • manikiūro, pedikiūro, dirbtinių nagų priauginimo.

A.Verygos sprendimu grožio salonams bus privaloma užtikrinti, kad tarp paslaugų teikimo vietų būtų ne mažesnis kaip 2 metrų atstumas.

Taip pat bus privaloma įsileisti tik veido kaukes arba apsaugines veido priemones dėvinčius asmenis.

Pagal A.Verygos nurodymą, paslaugas teikti bus galima tik dėvint veido kaukę, vienkartines pirštines ir apsauginius akinius arba kaukes ir apsauginius veido skydelius.

Vienkartines kaukes ir vienkartines pirštines bus privaloma keisti, o apsauginius akinius bei apsauginius veido skydelius dezinfekuoti po kiekvieno kliento.

Patalpas reikalaujama vėdinti kas valandą.

Jiems taip pat galios ir kitiems verslams privalomi dalykai, tokie kaip rankų dezinfekavimo priemonių užtikrinimas, informacijos, kad nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms, paskelbimas, privaloma nuolat stebėti savo ir kitų darbuotojų sveikatą, o pasireiškus tokiems simptomams kaip karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas, nedelsiant skambinti karštąja linija ir jokiu būdu nedirbti.

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė jau anksčiau buvo paskelbusi, ką konkrečiai bus galima daryti grožio salonuose, o ko – ne.

GALIMA:

– Plaukų priežiūros paslaugos – plaukų plovimo, kaukių dėjimo, kirpimo, šukuosenos formavimo, dažymo, ilgalaikio plaukų sušukavimo, tiesinimo.

– Kirpyklose, grožio ar barzdų salonuose – kirpti barzdas (tik kirpti, t. y. skusti negalima).

– Nagų priežiūros paslaugos – rankų ir kojų nagų manikiūro, lakavimo (įskaitant gelinį), pedikiūro, dirbtinių nagų priauginimo.

NEGALIMA teikti šių grožio paslaugų:

– Degintis soliariumuose, nes ten liečiamasi prie paviršių be savo rūbų, išsiskiria prakaitas.

– Naudotis lazerių procedūromis, t.y. plaukelių šalinimas, odos lyginimas, injekcijos ir kitos grožio procedūros lazeriais, nes liečiamasi prie odos.

– Depiliacijos paslaugų (nei vašku, nei kitais būdais, nes liečiamasi prie kūno).

– Jokios kosmetologinės veido procedūros negalimos, t. y. antakių, lūpų korekcijos, makiažai, permanentiniai makiažai, blakstienų priauginimas.

– Veido masažas – negalimas.

– Tatuiruočių darymas – negalimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas