A.Verygos sprendime rašoma, kad nuo 27 dienos duris atversiančios lauko kavinės privalo užtikrinti:
- lankytojai, perkantys maistą išsinešimui ar užsisakantys maistą valgymui vietoje eilėje stovėtų ne arčiau kaip per metrą vienas nuo kito.
- atvirose erdvėse tarp staliukų būtų toks atstumas, kad prie skirtingų staliukų sėdintys lankytojai būtų ne arčiau kaip per 2 metrus vienas nuo kito.
- prie staliukų sėdintys lankytojai nuo pėsčiųjų takų, gyvenamųjų pastatų langų, gyventojų praėjimų į kiemus ar laiptines būtų nutolę ne mažesniu kaip 1 metras atstumu.
- į viešojo maitinimo vietas būtų įleidžiami tik kaukes ar veido skydus dėvintys lankytojai.
- prie vieno staliuko sėdėtų ne daugiau kaip 2 žmonės. Jų gali sėdėti daugiau, bet tik tokiu atveju, jei žmonės yra artimi giminaičiai, įtėviai, įvaikiai, globėjai ir rūpintojai.
Trečiadienį Vyriausybė padarė išimtį, kad valgant ir geriant prie staliuko kaukės dėvėti nereikia.
Iš A.Verygos sprendimo matyti, kad barai, restoranai ir kavinės galės veikti ir vidiniuose kiemuose po atviru dangumi.
SAM pranešė, kad kavinių administracijos įpareigotos prie įėjimo pateikti informaciją, kad jose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms, t. y. vyresniems nei 60-ies metų amžiaus ir turintiems lėtinių susirgimų kaip, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligos, cukrinis diabetas, lėtinės kvėpavimo organų ligos, lėtinės inkstų ligos ir kitos.
Taip pat prie įėjimo į kavines būtina pateikti informaciją lankytojams apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higieną, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą ir kita), sudaryti galimybę tinkamai rankų higienai, dezinfekcijai.
Be to, turi būti užtikrinama, kad kavinėse dirbtų tik darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų susirgimų požymių. Darbuotojų sveikata turi būti vertinama kasdien prieš patenkant į viešojo maitinimo įstaigą.
Taip pat turi būti užtikrinta, kad darbuotojų rankų higiena būtų atliekama prieš pradedant darbą, prieš tvarkant termiškai apdorotą ar vartoti paruoštą maistą, prieš tvarkant žalią mėsą, žuvį ar kitą termiškai neapdorotą maistą. Taip pat prieš apsimaunant, keičiant ir nusiėmus pirštines, sutvarkius atliekas, pabaigus valymo, dezinfekcijos darbus ir kita.
Įmonių savininkai taip pat privalo užtikrinti tinkamą lankytojų aptarnavimui skirto inventoriaus – staliukų, kėdžių ir pan. – ir viešojo maitinimo įmonės aplinkos valymą ir dezinfekciją. Taip pat užtikrinti, kad dažnai liečiami paviršiai (durų rankenos, banko kortelių skaitytuvai ir pan.) būtų valomi ir dezinfekuojami dažniau nei įprasta, o stalai – valomi ir dezinfekuojami po kiekvieno apsilankymo.