Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 21

Reitingai: pirmauja socialdemokratai, liberalai smunka žemyn, „tvarkiečiai“ – ant prarajos ribos

Populiariausiomis partijomis ir toliau išlieka socialdemokratai bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, o „Tvarka ir teisingumas“ atsidūrė ties riba nepatekti į Seimą pagal rinkimų sąrašą, rodo šeštadienį „Lietuvos ryte“ skelbiami visuomenės nuomonės apklausos rezultatai.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialdemokratų partijos reitingas per mėnesį šiek tiek pakilo ir siekia 16,2 proc. (kovą – 15,7 proc.), toliau auga ir palaikymas „valstiečiams“, šį mėnesį siekiantis 12,5 proc. (11,1 proc.).

„Socialdemokratų partija visuomenėje pastarąjį mėnesį nepasireiškė iš negatyvios pusės ir dėmesys nukrypo į kitus įvykius, o „valstiečių“ reitingas kyla dėl Sauliaus Skvernelio pasirodymo ir kitų sąrašo narių pagarba visuomenėje, be to, paties pirmininko Ramūno Karbauskio pasirodymai dažnesni buvo“, – BNS sakė bendrovės „Vilmorus“ direktorius sociologas Vladas Gaidys.

Trečią ir ketvirtą vietas dalinasi Liberalų sąjūdis su Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionimis demokratais. Už šias partijas balsuotų 8,9 proc. respondentų. Balandį liberalų reitingas siekė 9,6 proc., konservatorių – 8 procentus.

Darbo partiją rinktųsi 8,2 proc. (8,4 proc.) atsakiusiųjų, „Tvarką ir teisingumą“ – 5,3 proc. (8,4 proc.).

„Iš tikro tai žemiausias „Tvarkos ir teisingumo“ rezultatas per daugelį metų. Ta partija mažokai reiškiasi ir Rolandas Paksas kaip partijos pirmininkas mažai reiškiasi“, – sakė V.Gaidys.

Už Lietuvos lenkų rinkimų akciją – krikščioniškų šeimų sąjungą balsuotų 2,8 (2,5 proc.) respondentų. Pasak sociologo, ši partija vis tiek turėtų patekti į Seimą, nes už šią partiją balsuojančių tautinių mažumų elektoratas yra labiau mobilizuotas.

Reprezentatyvią apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ vykdė gegužės 5 – 13 dienomis. Jos metu apklausta 1030 Lietuvos gyventojų nuo 18 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas