Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 01

Rekonstruotoje aikštelėje prie Klaipėdos piliavietės – stovėjimo vietos ir elektromobiliams

Pirmadienį oficialiai baigti istorinėje Klaipėdos širdyje – miesto piliavietės prieigose (Pilies g. 2A) esančios automobilių stovėjimo aikštelės rekonstrukcijos darbai. Be įprastų stovėjimo vietų automobiliams ir dviračiams, čia taip pat įrengtos ir dvi specialios vietos su krovimo stotelėmis elektromobiliams.
Klaipėdoje oficialiai atverta automobilių statymo aikštelė prie piliavietės
Klaipėdoje oficialiai atverta automobilių statymo aikštelė prie piliavietės / Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

„Tai pirmosios uostamiestyje Savivaldybės įrengtos viešosios elektromobilių krovimo stotelės. Šiemet mieste numatoma įrengti dar dvi tokias stoteles – vieną Liepų gatvėje, prie Savivaldybės administracijos pastato, ir vieną Liepojos gatvėje, prie miesto ligoninių komplekso. Dar keturios viešosios elektromobilių krovimo stotelės Klaipėdoje turėtų atsirasti kitąmet – Taikos ir Jūrininkų prospektuose, Melnragėje ir prie autobusų stoties“, - teigė rekonstruotos automobilių stovėjimo aiktelės atidarymo juostelę vairuojamu elektromobiliu „perkirpęs“ Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Iš viso šioje aikštelėje įrengta 190 stovėjimo vietų automobiliams, iš kurių, kaip jau minėta, dvi vietos su specialiomis krovimo stotelėmis elektromobiliams ir beveik 70 vietų dviračiams. Čia taip pat atnaujinti želdynai, sutvarkytas apšvietimas, įrengti nauji suoliukai, šiukšliadėžės ir kt. Nuo greta naujai įrengtos autobusų stotelės iki Priešpilio g. įrengti įspėjamieji ir vedimo paviršiai regėjimo negalią turintiems žmonėms.

Aikštelės viduryje suformuotas buvusio Klaipėdos pilies ravelino kontūras, jo viduje įrengta apžvalgos ir poilsio aikštelė. Planuojama, kad ravelino centre ateityje atsiras Klaipėdos pilies ir senamiesčio maketas.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Aikštelė prie Klaipėdos piliavietės
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Aikštelė prie Klaipėdos piliavietės

Bendra aikštelės rekonstrukcijos darbų vertė kiek daugiau nei 1 mln. eurų. Pagrindiniai aikštelės įrengimo darbai kainavo 807 tūkst. eurų. Papildomus beveik 200 tūkst. eurų kainavo aikštelės prieigų sutvarkymo darbai: apšvietimo atnaujinimas Pilies gatvės atkarpoje nuo Žvejų g. iki Daržų g., taip pat autobusų stotelės ir pėsčiųjų – dviračių tako minėtoje gatvės atkarpoje įrengimas. Rekonstrukcijos darbus atliko Savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė „Kauno tiltai“.

Klaipėdos piliavietės papėdėje esančios aikštelės rekonstrukcija – tai dar vienas svarus žingsnis tęsiant viso piliavietės ir jos prieigų komplekso sutvarkymo bei atgaivinimo darbus. Praėjusiais metais atstatyta piliavietės Rytinė kurtina, o šiuo metu vykdomi Šiaurinės kurtinos atstatymo darbai. Ateinančiais metais planuojama demontuoti piliavietės prieigose esančius ir Klaipėdos laivų remonto įmonei priklausančius senus gamybinius pastatus, o 2018 m. – pradėti Priešpilio g. rekonstrukciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai