Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 24 /10:34

Rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičius: A.Veryga sako, kad ypatingų paaiškinimų nerasime

Ketvirtadienį paskelbta, kad per praėjusią parą registruotas rekordinis naujų užsikrėtimų koronavirusu skaičius – 138. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad daugiausia naujų susirgimų atvejų yra pastaruoju metu išplitusiuose židiniuose. Jis pabrėžė, kad virusas niekur nebuvo dingęs iš Lietuvos, jam buvo kur plisti: susitikome, bendravome ir taip išplatinome.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prieš Seimo plenarinį posėdį A.Veryga žurnalistams sakė, kad dėl išaugusio naujų užsikrėtimų COVID-19 skaičiaus nauji ribojimai neplanuojami.

„Vėlgi aš galiu dar kartą pasikartoti, kad yra žiūrima, stengiamasi žiūrėti tikrai į miestus, atskirus rajonus, kur infekcija plinta, ir priemones taikyti ten, atsižvelgiant į tai, kur ji vis tik išplinta. Miestai jau pritaiko tas priemones, užsidraudžia renginius arba atsišaukia. Ten, kur mato, kad plinta intensyviai ugdymo įstaigose, tam tikram laikui išeina į nuotolinį mokymąsi, darbuotojus išleidžia į nuotolinį darbą. Tai taikomos yra priemonės, tik tiek, kad tai nėra visai šaliai, yra ten, kur plitimas yra didesnis“, – komentavo sveikatos apsaugos ministras.

Pasak A.Verygos, daugiausia naujų susirgimų COVID-19 atvejų yra tuose pačiuose židiniuose.

„Raseiniai, Radviliškis, Šiauliai“, – nurodė jis.

Klausiamas apie spartų susirgusiųjų koronavirusu skaičiaus didėjimą, A.Veryga sakė, kad nebūtinai žmonės neklauso rekomendacijų. Tam tikrai dalykai esą užprogramuoti.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Radviliškio ligoninė
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Radviliškio ligoninė

„Judame, bendraujame, susirinkome į darbus, grįžome iš atostogų, išėjome į mokyklas. Tai visi objektyvūs dalykai, kurie tiesiog leidžia žmonėms susitikti, bendrauti ir virusui leidžia plisti. Tai jokių čia kažkokių ypatingų paaiškinimų, matyt, mes nerasime. Kadangi virusas nebuvo dingęs Lietuvoje, mes jį turėjome. Neturėjome vasarą – net ir pačiomis geriausiomis dienomis nulio (naujų atvejų skaičiaus – red.past.). Nėra taip buvę pas mus. Ir buvo jam iš kur plisti: susitikome, bendravome ir išplatinome“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

Skiepai – tik norintiems

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį pareiškė, kad skiepai nuo koronaviruso nebus privalomi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vakcina nuo COVID-19
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vakcina nuo COVID-19

A.Veryga taip pat pabrėžė, kad nebus imamasi jokių prievartinių priemonių dėl to.

„Tie, kas gąsdina visuomenę, be reikalo kelia dar tam tikrą papildomą įtampą. Reikėtų ne gąsdinti, o kaip tik aiškinti paprastai, normaliai naudojant mokslinius argumentus, negąsdinti, kad visi būsite paskiepyti prievarta ir ieškokite jau būdo, kaip pasislėpti“, – kalbėjo jis.

A.Veryga sakė, kad šviečiant visuomenę apie skiepus nuo COVID-19 bus pasitelkti medikai, kurie gali paaiškinti ir turi pasitikėjimą.

„Nes, žinote, viena, kai šneka politikai, kita – kai tą daro medikai, kuriais visuomenė galbūt labiau pasitiki. Prašysime, aišku, ir šeimos gydytojų pagalbos, nes pas juos paprastai žmogus ateina ir pasitikėjimas yra vienas didžiausių“, – aiškino sveikatos apsaugos ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas