Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 23

Rimantas Dagys vidaus reikalų ministrui: jei apsiėmei būti karve, tai ir pieno duok

Seimo Antikorupcijos komisija mėnesį nesulaukė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus atsakymų į savo paklausimą. Todėl trečiadienio posėdyje pasipiktinusi tokiu K.Jucevičiaus abejingumu Antikorupcijos komisijos įstatymui, pagal kurį FNTT vadovas privalo atsakyti komisijai, skųs tokius FNTT vadovo veiksmus vidaus reikalų ministrui Artūrui Melianui.
Artūras Melianas
Artūras Melianas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tokį siūlymą komisijai pateikė jos pirmininkas Ligitas Kernagis ir tokiam siūlymui ji pritarė, nors posėdyje nedalyvavo dauguma komisijos narių.

Pritardamas siūlymui Žilvinas Šilgalis pažymėjo, kad, matyt, FNTT vadovas jaučiasi tiesiogiai atsakingas prezidentei, kad leidžia sau ignoruoti Seimo kreipimąsi.

Konservatorius Rimantas Jonas Dagys sutiko, kad klausimą užduoti ministrui verta.

„Jei apsiėmei būti karve, tai duok pieno“, – replikavo R.J.Dagys teikdamas, kad ministru sutikęs būti A.Melianas negali išvengti atsakomybės už FNTT skandalą.

Tuo tarpu opozicinei socialdemokratų partijai atstovaujantis Bronius Bradauskas priminė, kad Antikorupcijos išvados, dėl kurių įgyvendinimo kreiptasi į K.Jucevičių Seimo Etikos ir procedūrų komisijos yra pripažintos priimtos viršijant komisijos galias.

Tačiau R.J.Dagys pareiškė, kad tai esą vidiniai Seimo institucijų klausimai, kurie neturėtų paveikti FNTT vadovo elgsenos reaguojant į komisijos klausimus.

„Čia vyro ir žmonos klausimas, o FNTT yra mūsų kaimynas – nebe žmona“, – liaudišku pavyzdžiu rėmėsi konservatorius.

Tuomet B.Bradauskas juokdamasis klausė, kuris minimoje situacijoje yra žmona: L.Kernagis ar A.Salamakinas ir komisijos nariai smagiai pasijuokė.

Primename, kad balandžio pradžioje Antikorupcijos komisija priėmė „išvadas dėl komisijos atlikto tyrimo išvadų įgyvendinimo“, kuriomis FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius buvo raginamas atsistatydinti iš pareigų. Jo taip pat buvo prašoma pasiaiškinti dėl faktų, lėmusių jo pergalę konkurse FNTT vadovo postui užimti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas