Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:09

Rinkimų piniginė: kurių partijų politinės kampanijos atsiėjo brangiausiai?

Sekmadienį Lietuva rinks antrąją pusę Seimo – 63 vienmandatininkus. Šiems stojant į lemiamas dvikovas, dalis partijų jau atskleidžia, kiek šioms atsiėjo rinkiminės kampanijos. Preliminariais duomenimis, daugiausiai išleido Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), toliau rikiuojasi Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).
Partijos jau suvedinėja rinkimų sąskaitas: kurios gavo ir išleido daugiausiai
Partijų rinkimų išlaidos / 15min fotomontažas / 15min montažas

Partijų atstovai 15min informavo, jog įvardintos sumos – dar ne galutinės ir greičiausiai išaugs pasibaigus antrajam rinkimų turui, galutinai atsiskaičius su tiekėjais.

Nemaža dalis jų dar nespėjo suskaičiuoti ir visų būsimų vienmandatininkų išlaidų – kai kurie apmokėjimus už paslaugas atidėjo iki kol sulauks kas pusmetį dalijamų Vyriausiosios rinkimų komisijos dotacijų, o tai turėtų įvykti jau po rinkimų.

Iš partijų, jau patekusių į parlamentą, bent jau kol kas labiausiai išsiskiria trečioje vietoje po pirmojo turo likusi Remigijaus Žemaitaičio „Nemuno aušra“, deklaravusi mažiausias išlaidas.

Dalis partijų teigia išleidusios visą biudžetą ar net jį viršijusios, tačiau yra ir tokių, kurių „rinkiminių pajamų“ ir išlaidų eilutės kol kas skiriasi ir keliais šimtais tūkstančių eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento