Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 10 27

Rumunai naktimis iš bankomatų neteisėtai grynino pinigus

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Pirmojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokurorė Jolita Kančauskienė surašė kaltinamąjį aktą dviems Rumunijos piliečiams – 21-erių metų C. I. ir 28-erių metų P. S. T. dėl padarytų nusikalstamų veikų pagal LR Baudžiamojo kodekso 215 str. 1 d. (neteisėto mokėjimo instrumento ar jo duomenų panaudojimas) ir 182 str. 1 d. (sukčiavimas) ir išsiuntė baudžiamąją bylą Vilniaus miesto antrajam apylinkės teismui.
Bankomatas
Bankomatas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis buvo nustatyta, kad šių metų birželio mėnesio antroje pusėje, atvykę iš Londono du Rumunijos piliečiai C. I. ir P. S. T. iš kelių bankų bankomatų per kelias dienas vakarais ir naktimis, panaudodami netikras elektronines korteles, inicijavo neteisėtas finansines operacijas – išgrynindavo pinigus. Lietuvos bankai patyrė beveik 10 tūkst. litų nuostolį. Abu jie buvo sulaikyti nusikaltimų vietose ir šiuo metu teismo sprendimu yra suimti.

Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato ENTS pareigūnams atlikus kratas pas juos buvo rasta daugiau kaip 60 netikrų mokėjimo kortelių.

Pasak prokurorės J. Kančiauskienės, tokius intelektinius nusikaltimus yra sunku atskleisti, bet bankų darbuotojų ir policijos pareigūnų dėka šis nusikaltimas buvo labai greitai išaiškintas. Jiems gresia baudžiamoji atsakomybė. Įstatymas numato už tokius nusikaltimus laisvės atėmimą iki šešerių metų, taip pat jiems teks atlyginti padarytus bankams nuostolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas