Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 31

Rusija paskelbė Vilniaus politikės paiešką: dėl ko iškelta byla – neaišku

Rusija paskelbė Vilniaus miesto politikės Kamilės Šeraitės, kuri, kaip teigiama, pasisako už miesto „desovietizaciją“, paiešką. Kaip skelbia nepriklausomas rusų portalas „Mediazona“, politikei iškelta baudžiamoji byla, tiesa, nėra aišku, kodėl.
Kamilė Šeraitė
Kamilė Šeraitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip skelbia zona.media, Rusijos vidaus reikalų ministerija „į ieškomųjų sąrašą įtraukė Vilniaus miesto tarybos Istorinės atminties komisijos pirmininkę Kamilę Šeraitę“.

K.Šeraitės vadinamojoje kortelėje nurodoma, kad ji „ieškoma pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį“. Tačiau nenurodoma, kokia baudžiamoji byla gali būti jai iškelta.

zona.media nuotr./Kamilės Šeraitės kortelė
zona.media nuotr./Kamilės Šeraitės kortelė

„Miediazona“ priminė, kad liepą Vilniaus miesto vadovybė, o tarp jų – ir K.Šeraitė, paskelbė apie viešųjų erdvių „desovietizacijos“ proceso pradžią. Iš esmės kalbėta apie planus pagaliau atsikratyti sovietinės simbolikos ant paminklų ir pakeisti memorialines lentas, kuriose tebėra išlikę užrašai rusų kalba.

Vykdydama desovietizacijos įstatymą Vilniaus miesto savivaldybė tuomet pranešė siekianti, kad būtų įvertinti Liudo Giros, Salomėjos Nėries gatvių ir Petro Cvirkos skvero pavadinimai.

Rugsėjį K.Šeraitė komentavo sprendimą, kad sostinėje bus nuimta 16 memorialinių lentų su užrašais rusų kalba – 13 iš jų bus pakeistos naujais atminimo ženklais, trys iš viso pašalintos.

„(Lentas siūloma nuimti – BNS) būtent dėl jų kolaboravimo su sovietiniu režimu ir jų nuopelnų tam režimui. Komisija apsisprendė, kad galbūt nevertėtų jiems kabinti atminimo lentų“, – BNS tuomet apie sprendimą sakė Istorinės atminties komisijos pirmininkė K.Šeraitė-Gogelienė.

K.Šeraitė-Gogelienė yra ne tik Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė, bet ir krašto apsaugos ministro patarėja.

15min kol kas nepavyko susisiekti su politike, tikimės tekstą papildyti jos komentaru vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas