Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11:21 /12:57

Rusų FSB skelbia sulaikiusi iš Lietuvos patekusius Ukrainos žvalgus, Vilnius tai vadina provokacija

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba skelbia Kaliningrade sulaikiusi du Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos departamento darbuotojus, įtariamus šnipinėjimu Rusijos ir Lietuvos pasienio ruože ir bandymu pavogti vaiką. Lietuvos tarnybos tai pavadino eiline Rusijos provokacija.
Kontrmobilumo priemonės Lietuvos pasienyje
Kontrmobilumo priemonės Lietuvos pasienyje / VSAT Pagėgių pasienio rinktinės nuotr.

Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) ryšių su visuomene centras skelbia, kad FSB esą nustatė, kad Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba pavedė Ukrainos piliečiams rinkti informaciją apie Rusijos-Lietuvos valstybinės sienos ruožo saugumą dėl galimo vėlesnio neteisėto agentų verbavimo ir nusikaltimų darymo Rusijos teritorijoje.

Ukrainos agentai informaciją esą rinko apklausdami Lietuvos pasienio ruožo gyventojus ir atlikdami žvalgybą techninėmis priemonėmis. Po to jie bandė neteisėtai patekti į Rusijos Federaciją iš Lietuvos teritorijos, tačiau buvo sulaikyti saugumo pareigūnų.

„Nustatyta, kad dar vienas operacijos tikslas buvo nepilnamečio Rusijos piliečio, kurio tėvas yra Ukrainos žvalgybos darbuotojas, pagrobimas ir neteisėtas perkėlimas per Rusijos Federacijos valstybės sieną“, - pranešė Ryšių su visuomene centras.

Skelbiama, kad sulaikytieji uždaryti į areštinę.

FSB taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tariami žvalgai prisipažįsta.

Iš vaizdo įrašo matyti, kad du vyrai buvo sulaikyti važiuojantys mašina tamsiu paros metu. Iš automobilio taip pat paimamas vaikas.

Pavadino provokacija

Lietuvos Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) šios informacijos nepatvirtino ir pavadino tai „eiline Rusijos provokacija“ bandant diskredituoti Lietuvos palaikymą Ukrainai.

„Rusijos spec. tarnybų paskelbtą bei valstybiniais kontroliuojamais žiniasklaidos kanalais išplatintą informaciją galima vertinti tik kaip eilinę provokaciją. Šiais veiksmais bandoma diskredituoti Lietuvą bei jos nepalaužiamą paramą Ukrainai“, – komentare nurodė NKVC.

Kitos tarnybos komentarų šia tema kol kas nepateikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas