Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 17

Kaunietis Rusnėje nustebo: rusai stintas kabina kastuvais, lietuviai mindžiukuoja su meškerėm

Į Rusnę per stintų ėjimo piką atvažiavęs kaunietis Liutauras liko nustebęs dviprasmiško reginio: Lietuvos pusėje žvejai lūkuriuoja ant kranto su meškerėm, tuo metu kitame Nemuno krante Kaliningrado srities gyventojai stintas traukia tinklais ir iš laivų krauna kastuvais. Tuo tarpu aplinkosaugininkai mano, kad svečias tiesiog matė versline žvejyba užsiimančius kaimyninės šalies gyventojus.
Rusijos pusėje žvejai žuvis į dėžes krauna kastuvais.
Rusijos pusėje žvejai žuvis į dėžes krauna kastuvais.

Kaunietis Liutauras šią savaitę Rusnėje lankė giminaičius. Šiuo metu Rusnėje kaip tik pats stintų ėjimo įkarštis. Svečias iš Kauno nuėjo iki žvejų nusėstos krantinės.

„Mūsų lietuvaičiai atrodo tikri vargšai – stovi su meškerėlėm laukia, traukia vos kelias žuvis. Kai kitam krante, visai netoli, rusai praplaukia su laivu ir iš jo stintas kabina kastuvais. Tai ką tie lietuviai gali pagauti, kai kažkas kastuvais krauna stintas? Vargšai žvejai, tiek stovi, ir paskui parduoda kilogramą stintų už 2 eurus“, – stebėjosi kaunietis.

VIDEO: Žvejybos ypatumai Rusnėje

Jis įamžino Rusnės pusėje žvejojančius lietuvius ir kitoje Nemuno pusėje kastuvais žuvis kabinančius rusus.

Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vadovas Stanislovas Sudeikis teigė, kad kaunietis tiesiog matė Rusijos pusėje stintas gaudančius verslinės žvejybos atstovus. Tokius pačius versline žvejyba užsiimančius žvejus su laiveliu galima pamatyti ir Lietuvos pusėje.

​         „Ir mūsų krante leidžiama verslinė stintų žvejyba. Yra išduodami specialūs leidimai            tokiai stintų žvejybai upėse. Žvejų mėgėjų laimikis yra limituojamas: graibštais per            parą galima ištraukti iki 15 kilogramų stintų, meškerėmis – iki 7. Panaši tvarka yra ir          Kaliningrado srityje“, – teigė S.Sudeikis.

Rusnėje stintų žvejyba suaktyvėjo prieš kelias savaites. Stintmetis –pelningiausias metas iš verslinės žūklės duoną valgantiems pamario žvejams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito