Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 01 /22:19

Naujausia informacija dėl koronaviruso: visi mėginiai neigiami, naujų atvejų nėra

Sekmadienį iš viso buvo atlikti 23 mėginių tyrimai, visi jie buvo neigiami. Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas anksčiau sekmadienį 15min sakė, kad laboratorija atlieka nedaug tyrimų.
Skirmantas Malinauskas
Skirmantas Malinauskas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Atliko 23 tyrimus

Sekmadienį ryte buvo pateikta 10 naujų mėginių, tai sudarė septintadalį įrangos pajėgumo. Visų šių tyrimų rezultatai buvo neigiami.

Po pietų tirti dar 13 mėginių.

Pasak S.Malinausko, mažą skaičių tyrimų atlikti nėra tikslinga dėl švaistomų reagentų.

Jis paaiškino, kad mėginiai tyrimams atkeliauja iš 5 infekcinių ligoninių Lietuvoje: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio.

„Laboratorija vienu užkrovimu gali daryti 70 tyrimų, didžiausias skaičius tyrimų iki šiol buvo 26, o dabar skaičius tikrai yra mažesnis gerokai, du su puse karto. O paskutinis tyrimas apskritai buvo vos 6 mėginiai. Jei būtų mažiau nei 4 mėginiai, dažniausiai net užkrovimas nebūtų daromas, nes tai būtų labai brangu. Tai yra normalus visiškai skaičius, kai tyrimai atvažiuoja iš 5 infekcinių ligoninių“, – apimčių nesureikšmina S.Malinauskas.

Jis nuramino, kad Respublikinėje Šiaulių ligoninėje hospitalizuota koronavirusu užsikrėtusi moteris jaučiasi gerai, jos situacija neblogėja.

„Situacija tikrai neblogėja, jei ji blogėtų, mes tą informaciją taip pat iškart gautume. Moteris jaučiasi gerai. Tik klausimas, kada laikyti ir manyti, kad moteris yra išgijusi ir tolesnis jos laikymas ligoninėje nebėra tikslingas. Moteris iki šiol yra Šiauliuose, natūralu, ji iki pirmadienio bus laikoma“, – sako premjero patarėjas.

Pasak jo, Šiaulių medikai nuspręs, kada moterį išleisti namo, remdamiesi Pasaulio sveikatos organizacijos metodika – papildomi tyrimai parodys, ar asmuo yra viruso nešiotojas.

Premjero patarėjas sureagavo ir į gyventojų pranešimus, kad greitoji pagalba vienoje ar kitoje vietoje atvažiavo į iškvietimą.

„Jei yra tokia situacija, kad žmogus buvo vežamas į ligoninę, tai gali būti patys įvairiausi atvejai. (…) Gali būti, kad žmogus pats išsikvietė medicininę pagalbą ir atitiko kažkokį rizikos profilį, bet tikrai nėra jokio naujo atvejo. (…) Jei žmogus prastai pasijuto, tų priežasčių gali būti labai daug, gali būti ir kitos infekcinės ligos“, – sako S.Malinauskas ir pabrėžia, kad apie naujus atvejus būtų pranešta nedelsiant.

Šeštadienį skelbta, kad Lietuvoje stebimi 3700 asmenų, kurie buvo paveiktose teritorijose ar skrydžių metu užpildė korteles, beveik 500 asmenims išduotas nedarbingumas, jiems nurodyta save izoliuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas