Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
15:23

S.Skvernelis: „Centro kairės koalicija bus, ir taškas“

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis yra kategoriškas: kad ir ką bekalbėtų konservatoriai, kad ir kiek mandatų dešinieji belaimėtų antrame Seimo rinkimų ture, bus formuojama centro kairės koalicija. Tačiau kas ją sudarys – kol kas neaišku. Juolab, kad S.Skvernelis, duodamas interviu 15min, neslėpė priešpriešos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu, kurio net pavardės stengiasi neištarti.

Dėlionei kenkia priešprieša

Jau rinkimų naktį socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė ir demokratų lyderis Saulius Skvernelis paskelbė, kad sutarė formuoti centro kairės koaliciją. V.Blinkevičiūtė po rinkimų susitiko ir su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų pirmininku Ramūnu Karbauskiu bei prie jo prisijungusiu advokatu Ignu Vėgėle – šią partiją socialdemokratai taip pat nori matyti koaliciją.

Jeigu trūktų balsų, neatmestinas ir Remigijaus Žemaitaičio „Nemuno aušros“ bei Liberalų sąjūdžio variantai. Iš pradžių pasisakę prieš koaliciją su R.Žemaitaičiu dėl jo antisemitiniais pripažintų pasisakymų, dabar ir V.Blinkevičiūtė, ir S.Skvernelis kalba jau aptakiau. Liberalų sąjūdis apie valdžią nenori šnekėtis iki antrojo rinkimų turo.

R.Žemaitaičio paramos gali prireikti dėl aštrios buvusių bendražygių R.Karbauskio ir S.Skvernelio priešpriešos. R.Karbauskis iš pradžių viešai kėlė sąlygą, kad į koaliciją jungtųsi, jei S.Skvernelio nebūtų Vyriausybėje. S.Skvernelis atkirto, kad į koaliciją eitų, jei dėl jo nereikėtų kalbėti su žmogumi, kurio nėra Seime. Vėliau pozicijos ėmė švelnėti. R.Karbauskis aiškino, jog S.Skvernelio neturėtų būti energetikos, ekonomikos ar finansų ministro poste, kuris jis esą galėtų padaryti žalos Lietuvai. O štai vidaus reikalų ministru galėtų būti, nes žalos nepadarytų.

S.Skvernelis toliau akcentuoja, kad su žmogumi, kuris nedalyvavo rinkimuose, nėra apie ką kalbėtis, ir sako, kad bendrą kalbą pavyktų rasti su nauju „valstiečių“, nors jiems ir nepriklausančiu, lyderiu Ignu Vėgėle. Tuo pačiu nebesako griežto ne R.Žemaitaičiui ar buvimui opozicijai.

Kitos koalicijos negali būti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito