Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 28

S.Skvernelis sako iš esmės norintis keisti ministrų kabinetą

Jei po liepos 12-osios, kai bus inauguruotas naujai išrinktas prezidentas, premjeras Saulius Skvernelis ir toliau eis pareigas, ministrų kabinetą jis žada keisti iš esmės.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Yra daug „jeigu“. Jeigu būtų, kad tai būtų mano sprendimas, tikrai kabinetas keisis ir iš esmės“, – Seime žurnalistams antradienį teigė ministras pirmininkas, bet klausiamas nedetalizavo, kaip „iš esmės“.

S.Skvernelis tiesiai neatsakė, kaip elgsis liepos – 12-ąją – ar atsistatydins, kaip žadėjo prieš prezidento rinkimus, ar tik grąžins prezidentui Vyriausybės įgaliojimus, kaip numato Konstitucija.

„Kol kas nekintanti pozicija. Ką aš buvau sakęs, nieko naujo nepakomentuosiu“, – sakė jis.

Jeigu būtų, kad tai būtų mano sprendimas, tikrai kabinetas keisis ir iš esmės.

Po prezidento rinkimų S.Skvernelis kalbėjo ne tik apie atsistatydinimą.

„Esu atsakingas politikas, ir darysiu viską, kad iki to momento, kol Vyriausybė turės grąžinti įgaliojimus arba atsistatydinti prisiekus naujam prezidentui, darbas Vyriausybės nesutriks“, – gegužės 15 dieną sakė jis.

Premjeras teigė politinės krizės šalyje nenorintis.

„Bet kokiu atveju esu politikas, atsakingas už tai, kas vyksta valstybėje. Esu ministras pirmininkas, bet kokiu atveju ir kaip žmogus, ir kaip pilietis, ir kaip politikas, tikrai esu už stabilumą, ir kad naujam šalies vadovui pradėjus darbą nereikėtų galbūt turėti kokios nors politinės krizės šalyje, kad galėtų įgyvendinti tuos žmonių lūkesčius, kurie buvo išsakyti rinkimų metu“, – dėstė jis.

Anksčiau S.Skvernelis yra kalbėjęs, kad tikrai atsistatydins, tačiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rado būdą premjerą išgelbėti nuo būtinybės laikytis duoto žodžio balsuodama dėl pasitikėjimo juo.

Keistai skamba ir S.Skvernelio noras performuoti ministrų kabinetą. Pernai gruodį, streikuojant mokytojams, S.Skvernelis jau atnaujino ministrų kabinetą netikėtai paskelbęs apie trijų ministrų atleidimą.

Tuomet jis tikino, kad tai daro norėdamas reformoms suteikti kitą postūmį. Tam, anot jo, kartais reikalingi kiti žmonės.

„Manau, kad dabar subrendo situacija tą atsinaujinimą padaryti“, – pabrėžė jis pristatydamas sprendimą atleisti švietimo, mokslo ir sporto ministrę Jurgitą Petrauskienę, aplinkos ministrą Kęstutį Navicką ir kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson.

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad matytų S.Skvernelį toliau dirbantį premjeru. Daugiausia klausimų G.Nausėda sakė turintis žemės ūkio ministrui Giedriui Surpliui ir socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento