Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 27 /23:22

S.Skvernelis sako, kad naujoje Vyriausybėje nedirbtų ministru

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis sako, kad nedirbtų ministru kitos kadencijos Vyriausybėje, net jeigu jo partija būtų valdančiojoje daugumoje.
Vardan Lietuvos“ laukia rinkimų rezultatų
Vardan Lietuvos“ laukia rinkimų rezultatų / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Ne, tikrai ne“, – LRT televizijai sekmadienio vakarą sakė S. Skvernelis, paklaustas, ar dirbtų Vyriausybėje.

Anksčiau buvęs premjeras sakęs, kad Ministrų kabineto nariu būtų vien dėl to, kad jo matyti Vyriausybėje nenori potencialus valdančiosios koalicijos partneris „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, ir svarstė apie vidaus reikalų arba žemės ūkio portfelius.

„Vardan Lietuvos“ Seimo rinkimų štabo vadovas Lukas Savickas teigė, kad partija turi „ypatingai stiprius“ kandidatus į ministrų postus socialinėse ir ekonominėse srityse.

„Manau, ankstyva kalbėti apie portfelius. Mes tikrai, visų pirma. kalbėsime apie prioritetinius darbus ir sritis, kuriose būtinas koalicinis sutarimas. Bet, be abejo, manau, kad tokios sritys – socialinės sritys, ekonominės sritys – yra tos, kuriose mes turime ypatingai stiprius kandidatus ir kalbėsime apie tai su galimais partneriais, kai jau prasidės to detalumo derybos“, – žurnalistams sekmadienį sakė L. Savickas.

Taip jis kalbėjo paklaustas, ar demokratai turi nusistatę konkrečius ministrų portfelius, į kuriuos norėtų pretenduoti dalyvaudami galimoje būsimoje centro kairės koalicijoje.

L. Savickas pakartojo, kad sprendimai dėl koalicijos ir prioritetų bus priimti antradienį partijos valdybos posėdyje, bet teigė, kad vienas kriterijų bus koalicija „be populistų ir demagogų“.

Juos demokratų atstovas žadėjo konkrečiai įvardyti antradienio posėdyje

„Norime turėti stiprią provakarietišką kryptį. Šiuo laikotarpiu ypatingai svarbu tvari, stipri Vyriausybė ir koalicija, kuri galėtų įgyvendinti Lietuvos saugumui svarbius aspektus, spręsti tokias problemas, kaip socialinės įtampos ar nelygybė, kuri auga, ar skurdas, ypatingai senjorų tarpe“, – sakė L. Savickas.

„Sieksime, kad koalicija formuodama ir prioritetizuodama savo darbus tam skirtų deramą dėmesį“, – pridūrė jis.

Preliminariais duomenimis, demokratai per abu Seimo rinkimų turus iškovojo 14 parlamentarų mandatų.

S. Skvernelis sekmadienio vakarą turėtų susitikti su preliminariai 50 mandatų iškovojusių socialdemokratų lydere Vilija Blinkevičiūte aptarti galimo darbo koalicijoje.

„Manome, kad tai tikrai netgi truputėli viršijo realistinius lūkesčius, kuriuos tikėjomės čia pasiekti, nes pasiekėme kelias simbolines pergales“, – sakė L. Savickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai