Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 03

S.Skvernelis sako nieko nedarysiąs, jei V.Pranckietis nesitrauks iš pareigų

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako asmeniškai nedarysiantis nieko, jei Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nepaklus koalicijos partnerių susitarimams ir nesitrauks iš pareigų.
Saulius Skvernelis ir Viktoras Pranckietis
Saulius Skvernelis ir Viktoras Pranckietis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Neturiu atsakymo jokio. Aš tai nieko nedarysiu asmeniškai“, – žurnalistams Kaune pirmadienį sakė S.Skvernelis, paklaustas, ką darys, jei V. Pranckietis neatsistatydins.

Klausiamas, ar mato galimybių V.Pranckiečiui likti parlamento vadovo poste, premjeras prakalbo apie savo gerus santykius su V.Pranckiečiu.

„Su Seimo pirmininku turime dalykinius, konstruktyvius, gerus, darbinius ir ne tik santykius. Taip aš tą ir vertinu šiandien“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Praėjusią savaitę „valstiečių“, „socialdarbiečių“ ir „tvarkiečių“ lyderių pasirašytame memorandume dėl valdančiosios koalicijos formavimo numatyta, kad S.Skvernelis ir toliau lieka premjeru. Tuo pačiu numatyta, kad Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

Tačiau „valstiečių“ deleguotas parlamento vadovas V.Pranckietis praėjusią savaitę pareiškė neketinąs atsistatydinti ir galįs būti pakeistas tik inicijuojant nepasitikėjimo juo procedūrą. V.Pranckietis taip pat teigė, kad ši procedūra, pagrįsta slaptu balsavimu Seime, atskleistų parlamentarų tikrąjį pasitikėjimą ir „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

R.Karbauskis pirmadienį kartojo, kad V.Pranckiečio keitimas nėra pagrįstas asmeniškumais, o nauja politine realybe. Po susitikimo su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda „valstiečių“ lyderis darkart sakė, kad „socialdarbiečių“ reikalavimas atiduoti jiems Seimo pirmininko poziciją yra pagrįstas.

„Jeigu Lietuvos socialdemokratų darbo partija nereikalautų šios pozicijos, (...) liktų V.Pranckietis, be jokių abejonių“, – kalbėjo „valstiečių“ pirmininkas.

„Dabar trečią ar ketvirtą parą kalbama apie tai, kad R.Karbauskiui nepatinka V.Pranckietis. Aš neturiu jokių pretenzijų V.Pranckiečiui ir niekada neturėjau“, – pirmadienį teigė R.Karbauskis.

V.Pranckietis savo ruožtu yra paraginęs R.Karbauskį pasitikrinti pasitikėjimą partijoje ir kurį laiką pailsėti nuo vadovavimo jai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento