Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 23

SAM: balandį medikams atlikta apie 11 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso

Siekiant tinkamai valdyti ekstremalią situaciją ir užkirsti kelią tolimesniam koronaviruso infekcijos (COVID-19) plitimui, prevenciškai periodiškai tiriami šimtai įvairiose šalies gydymo įstaigose dirbančių medikų, socialinės globos ir slaugos įstaigų darbuotojų, taip pat socialines paslaugas namuose teikiančių specialistų, pareigūnų. Profilaktiškai atliekamas testavimas leidžia garantuoti ir priešakinėse fronto linijose kovojančiųjų, ir visuomenės saugumą, pranešime teigia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) duomenimis, nuo kovo 6 d iki kovo 15 d. profilaktiškai dėl koronavirusinės infekcijos (COVID-19) patikrinti daugiau nei 5 tūkstančiai sveikatos priežiūros specialistų visoje šalyje. Kasdien tokių profilaktinių tyrimų atliekama nuo keliasdešimties iki kelių šimtų, o kai kuriomis dienomis – beveik po tūkstantį per parą.

Nuo balandžio 6 d. iki balandžio 20 d. atitinkamai atlikti 269, 591, 661, 710, 932, 800,187, 72, 276, 854, 1858, 2003, 602, 272, 970 profilaktiniai tyrimai medikams. Iš viso – 11 057 tyrimai.

Užtikrinus į mobilius punktus besikreipiančių gyventojų, jaučiančių simptomus, ištyrimą, stebint tyrimams būtinų pajėgumų stabilumą, pradėti tikslinių grupių prevenciniai tyrimai. Šiuo metu profilaktiškai testuojamas sveikatos priežiūros įstaigų personalas, dirbantis pirmosiose gretose kovoje su virusu. Slaugos ir globos įstaigose dirbantis personalas, socialiniai darbuotojai, kurie lanko senjorus namuose ir jiems padeda. Taip pat valstybės sienos apsaugos pareigūnai, policijos pareigūnai, ugniagesiai, kariškiai ir kiti. Tai daroma tam, kad būtų apsaugoti labiausiai pažeidžiami visuomenės nariai, ypač sergantys lėtinėmis ligomis, vyresnio amžiaus, kuriems susirgti rizika – didžiausia.

Taip pat prevenciškai tiriami naujai į ligonines guldomi pacientai bei į slaugos ligonines perkeliami pacientai.

Profilaktiškai tikrinami

Data (nuo kada)

Sveikatos priežiūros specialistai

nuo balandžio 10 d.

Globos įstaigų darbuotojai

nuo balandžio 15 d.

Darbuotojai, teikiantys socialines paslaugas namuose

nuo balandžio 15 d.

Laisvės atėmimo įstaigų pareigūnams ir darbuotojams bei Laisvės atėmimo vietų ligoninės darbuotojams, turintiems tiesioginių kontaktų su suimtaisiais ar nuteistaisiais

nuo balandžio 17 d.

Pareigūnai

nuo balandžio 14 d.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, galimybės profilaktiškai pasitikrinti užtikrinamos tiems, kurie šiandien rūpinasi mūsų sveikata ir saugumu. Tai žmonės, kurie negali rinktis išvengti rizikos.

„Dėkoju visiems – už žmonių gyvybes kovojantiems medikams, esančiais rizikos grupėje besirūpinantiems slaugos ir globos įstaigų darbuotojams, socialinę pagalbą į namus teikiantiems specialistams, taip pat visiems pareigūnams. Jūs esate tie žmonės, kurie šioje situacijoje negalite likti namuose, nes esate reikalingi mums visiems. Rizika, su kuria susiduriate vardan visų mūsų, tikrai didelė. Tad dėkojame už tą atsakomybę, kurią ant savo pečių nešate“, – sako ministras A.Veryga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas