Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

SAM pasirašomi susitarimai dėl cukraus, druskos ir riebalų mažinimo produktuose

Penktadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) Vilniuje planuojama pasirašyti du naujus susitarimus dėl cukraus, druskos, riebalų kiekių mažinimo produktuose.
Cukrus
Cukrus / 123rf.com nuotr.

Susitarimus pasirašys SAM ir bendrovių „Vilniaus duona“ bei „Arimex“ atstovai, BNS informavo ministerija.

„Vilniaus duona“ įsipareigos mažiau naudoti cukraus ir didinti skaidulinių medžiagų kiekį ruginėje, kvietinėje duonoje, o „Arimex“ numato dalyje riešutų ir džiovintų vaisių mišinių iš viso nebenaudoti cukraus.

Dar keturios įmonės papildys ankstesnius susitarimus naujais įsipareigojimais.

Duonos, užkandžių, šaldytos tešlos gamintoja „Mantinga“ žada įsipareigoti mažinti druskos ir cukrų kiekį savo gaminiuose, „Mars Lietuva“ – druskos ryžių produktuose.

„Orkla Foods Lietuva“ gamins dalį pomidorų padažų, kečupų ir javainių be pridėtinio cukraus, o Kėdainių konservų fabrikas mažins druskos kiekį padažuose, kečupuose ir užtepėlėse bei sočiųjų riebalų kiekį sriubose.

Anot SAM, tai jau trečias tokios sutarties pasirašymas.

2018 metais pranešta, kad palaipsniui bus mažinamas cukraus kiekis jogurtuose, kurie skirti vaikams ir tiekiami ugdymo įstaigoms per programą „Pienas vaikams“.

SAM duomenimis, šiuo metu visose ES šalyse, įskaitant Lietuvą, cukraus suvartojama gerokai daugiau, nei rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija. Tai sąlygoja didelį antsvorio, cukrinio diabeto, vėžio ir kitų susijusių lėtinių ligų paplitimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai