Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 11 /14:45

SAM pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl NVSC vadovo R.Petraičio veiklos

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pirmadienį pranešė pradėjusi tarnybinį patikrinimą dėl pasitraukti iš pareigų atsisakiusio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo Roberto Petraičio veiklos.
Robertas Petraitis
Robertas Petraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sprendimas pradėti tarnybinį patikrinimą dėl galimo pareigų pažeidimo priimtas įvertinus SAM ekspertų siūlymus po NVSC vadovo raštu gautų paaiškinimų dėl neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu.

NVSC direktorius R.Petraitis pirmadienį per spaudos konferenciją pranešė nesitrauksiantis iš savo pareigų, nes mano, jog jam skirta kritika yra nepagrįsta.

„Išgirdau tik tokį pasisakymą: dėl to kad situacija taptų ramesnė, man reikėtų atsistatydinti“, – vėliau pirmadienį „Žinių radijui“ komentavo NVSC vadovas.

R.Petraitis apie inicijuojamą jo veiklos tarnybinį patikrinimą teigė sužinojęs iš žiniasklaidos.

„Kol kas man apie tai nėra pranešta“, – tikino NVSC vadovas.

Dėl patikrinimo jis teigė nesijaudinantis: „Jeigu bus nustatyti sisteminiai įstaigos veiklos trūkumai, teisės aktų pažeidimai, tikrai atsakomybę prisiimsiu ir pasitrauksiu.“

Paraginimą trauktis iš pareigų R.Petraičiui penktadienį išsakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, be kita ko, teigęs, kad jeigu NVSC vadovas nesutiks to padaryti, bus „ieškoma kito kelio“ ir imamasi „labiau biurokratinių veiksmų“.

NVSC vadovybė kritikos buvo sulaukusi dėl daugiau nei 1 tūkst. neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu. Įstaigos vadovas R.Petraitis teigė, kad situacija susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas