Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 26

Saulius Skvernelis apie save: „LVŽS šiandien pasiūlė geriausią variantą“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatu prezidento rinkimuose patvirtintas premjeras Saulius Skvernelis artimiausiu metu ketina suburti rinkimų štabą ir vasario viduryje planuoja registruotis politinės kampanijos dalyviu. Taip pat jis nežada „dviejų už vieno kainą“ ir nesako, kad geriausia pamaina premjero kėdėje jam būtų Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.
Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis
Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Aš manau, kad yra ne vienas kandidatas, kuris būtų geras premjeras. Geresnio už mane, aišku, neatsirastų. Juokauju, žinoma“, – teigė S.Skvernelis.

Vis dėlto jis patvirtino, kad būti LVŽS nariu būsimam premjerui, jei jis persėstų į prezidento kėdę, nebūtų privaloma sąlyga.

„Matau. Būtų dar anksti įvardinti, bet tikrai matau“, – teigė S.Skvernelis, paklaustas, ar mato pamainą dabartiniame ministrų kabinete.

Tačiau apie prezidento rinkimų varžovus S.Skvernelis žurnalistams kalbėjo nenoriai. Jis gynėsi, esą, visi kandidatai dar nėra aiškūs.

„Nenorėčiau pats vertinti. Turbūt prasidėjus debatams bus galima vertinti, žmonės įvertins, bet lyginant tas savybes, kurios reikalingos prezidentui, tai aš manau, kad LVŽS šiandien pasiūlė geriausią variantą“, – klausiamas, kurį varžovą iš savo kalboje netiesiogiai minėtų Gitano Nausėdos ir Ingridos Šimonytės laiko stipresniu, kalbėjo S.Skvernelis.

S.Svernelis neslėpė, kad LVŽS paramos tikėjosi.

„Tikrai tikėjausi paramos, labai džiaugiuosi, kad tą paramą gavau. Labai džiaugiuosi, kad buvo tikrai reali konkurencija. Tai labai svarbu. Kiekvieno žmogaus, kiekvienos politinės partijos palaikymas yra labai svarbus“, – teigė S.Skvernelis.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija svarsto remti S.Skvernelį, tačiau dar neaišku, ar tokios pozicijos laikysis „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga, kurios atstovai šeštadienį neatvyko pasveikinti LVŽS suvažiavimo.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikino, kad susitarimų su Lenkų rinkimų akcija kol kas nėra jokių.

Jis vylėsi, kad S.Skverneliui rinkimuose pakaks finansinės LVŽS paramos.

Pats R.Karbauskis suvažiavime neslėpė palaikantis S.Skvernelio kandidatūrą ir net pareiškė, kad pasirinkusi Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kandidatūrą partija prezidento rinkimų nelaimėtų.

Tame LVŽS pirmininkas nemato nieko bloga. Pasak jo, jis yra žmogus ir turi teisę agituoti už ką nori.

Tačiau V.Pranckietį tokia agitacija įskaudino. Be to, jam atrodė, kad taip atvirai agituodamas R.Karbauskis kenkė S.Skverneliui.

„Jis neturi turėti išankstinės nuomonės. Jis mano galimybes čia sumažino, bet jis gali mažinti S.Skvernelio galimybes ten, nes S.Skverneliui reikia mūsų palaikymo, vienodumo, o ne aiškinimosi santykių“, – sakė V.Pranckietis.

Kita vertus, jis džiaugėsi pasiektu rezultatu. V.Pranckietis taip pat mano, kad jo tikslas buvo padaryti, kad demokratijos partijoje būtų daugiau.

„Šiandien yra demokratijos pakilimas, nes pirmą kartą mūsų suvažiavime atsirado balsavimo dėžė, pirmą kartą atsirado ne vienas kandidatas, mes neišrinkome kandidato plojimais“, – teigė V.Pranckietis.

Jis apgailestavo, kad pats neįdėjo dar daugiau pastangų ir kandidatų į prezidentus debatai neįvyko.

R.Karbauskiui suvažiavime oponavęs ir pirmininko pavaduotoju be R.Karbauskio pageidavimo tapęs Tomas Tomilinas taip pat pasidžiaugė permainomis partijoje.

„Aš labai džiaugiuosi, kad turėjome labai korektišką balsavimo procedūrą ir įvyko taip, kaip turėjo įvykti – nusprendė žmonės“, – žurnalistams sakė jis.

T.Tomilinas taip pat tvirtino, kad artimiausiu metu partija turės daug diskutuoti dėl partijos įstatų pakeitimo, nes pagal juos partijos pirmininkas būtų renkamas ne dviem, o ketveriems metams.

Pats R.Karbauskis sako nematantis problemų dėl to, kad ne visi jo favoritai buvo išrinkti partijos pirmininko pavaduotojais ir tikina dirbsiąs su visais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento