Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 09

Saulius Skvernelis: Vyriausybės kanceliarija bus pertvarkyta iki liepos

Premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad Vyriausybės kanceliarijos reforma bus baigta iki liepos.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Lietuvos Respublikos Vyriausybė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Premjeras patvirtina, kad priėmus naują kanceliarijos struktūrą darbuotojams bus išdalyti atleidimo lapeliai, tačiau sako, jog bus ieškoma galimybių pareigų neteksiančius tarnautojus įdarbinti kitur.

„Kai bus patvirtinta nauja kanceliarijos struktūra, tada ir bus teikiami tie (atleidimo) lapeliai. Mes norime, kalbant apie viešąjį sektorių, padaryti teisinius sprendimus ir atlikti veiksmus iki liepos pirmos dienos. Kalbant apie kanceliariją, tai turėtų būtų (reformos) pabaiga“, – ketvirtadienį vaizdo konferencijoje naujienų portale delfi.lt sakė S.Skvernelis.

„Kalbant apie Vyriausybės kanceliarijos pertvarką, tiems darbuotojams, kuriems grės atleidimas iš darbo, mes ieškome sprendimo būdų, kaip sudaryti jiems galimybes integruotis į darbo rinką, stengsimės, kad žmonės nebūtų tiesiog palikti, pasakyta – po dviejų mėnesių nedirbi ir laisvas, pabandyti žmones integruoti“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

S.Skvernelis neatsakė, kada planuojama tvirtinti naują struktūrą ir kada analogiškai darbuotojams bus įteikti atleidimo lapeliai.

„Kai bus patvirtinta nauja struktūra, terminai, priklausant nuo socialinės darbuotojo padėties, du ar keturi mėnesiai prieš tą procesą, bus įteikti lapeliai ir siūlomos laisvos pareigybės, arba, neradus sutarimo, mokamos išeitinės kompensacijos“, – sakė premjeras.

Darbą pradėjusi S.Skvernelio vadovaujama Vyriausybė vienu savo prioritetų įvardijo viešojo sektoriaus pertvarką. Gruodį Vyriausybės kanclere skirdamas buvusią užsienio investicijų skatinimo agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovą Mildą Dargužaitę premjeras žadėjo, kad keisis ir Vyriausybės kanceliarija, jai numatomas reformų generatorės vaidmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas