Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 17

Saviizoliacijoje esančiam Kretingos merui – akibrokštas

Kretingos meras Antanas Kalnius, pirmadienį sužinojęs, kad turi saviizoliuotis, išgirdo, kad ir dirbti nuotoliniu būdu negalės. Tokia esą tvarka pagal vietos reglamentą: simptomų nejaučiantis miesto vadovas turi sėdėti namuose, bet dirbti negali.
Antanas Kalnius
Antanas Kalnius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešė Kretingos meras, pirmadienio ryte sužinojo turėjęs kontaktą su COVID-19 infekuotu asmeniu. Tik sužinojęs šią žinią jis atšaukė visus sutikimus, turėjusius vykti „gyvai“, ir izoliavosi.
Pats jis nejaučia jokių simptomų, todėl nusprendė, kad gali dirbti nuotoliniu būdu. Juolab kad tokia praktika per pastaruosius metus taikoma ne tik privačiame sektoriuje. Nuotoliniu būdu yra dirbę ir kiti merai, valstybinių įstaigų vadovai.

Tačiau paaiškėjo, kad Kretingos rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentas to nenumato. Tai jam paaiškino pavaduotojas Dangiras Samalius.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Kretingos rajono savivaldybė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Kretingos rajono savivaldybė

Jis atkreipė dėmesį, kad mero funkcijos yra koordinuoti tarybos komitetų, komisijų veiklą, posėdžiai suplanuoti kontaktiniu būdu, todėl D.Samalius prašė A.Kalniaus paaiškinti, kaip šis ketina užtikrinti sklandų darbą pats būdamas saviizoliacijoje.

Pats A.Kalnius įsitikinęs, kad technologijų laikais dirbti nuotoliniu būdu – normalu. „Asmeniškai manau, kad tai tik eilinis siekis įnešti sumaištį bei trukdyti dirbti“, – aiškino jis.

Tuo metu pats D.Samalius mero feisbuke viešai paklausė: kada sužinojo, kad šiam artimas asmuo galėjo būti užsikrėtęs koronavirusu ir kodėl, žinodamas šią aplinkybę, ėjo į darbą ir kėlė pavojų aplinkiniams.

„Priminsiu, kad jūs, esant analogiškoms aplinkybėms, tokios teisės nesuteikėte savivaldybės administracijos direktoriui. Todėl šioje vietoje siūlyčiau būti nuosekliam ir sau taikyti tuos pačius reikalavimus, kuriuos tamsta taikote kitiems asmenims“, – teigė mero pavaduotojas.

15min žiniomis, COVID-19 nustatyta Kretingos mero šeimos nariui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas