Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 14

Savo įvažiavimo mokesčio įsigeidė ir Karklė

Klaipėdos rajono gyvenvietės bendruomenė šitaip nori išspręsti dviračių takų, pėsčiųjų perėjų ir apšvietimo problemas. Gražų kampelį pajūryje pamėgusiems poilsiautojams tektų mokėti 5 eurus, praneša „TV3 Žinios”.
Pinigai
Pinigai / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Karklė

Poilsiautojai Karklę itin pamėgę, tad Naujosios Karklės bendruomenė, vienijanti apie 30 šeimų, įkandin didžiųjų kurortų įsigeidė įvažiavimo mokesčio. Karkliškiai sako, kad pinigų jiems reikia susitvarkyti infrastruktūrą. Mokestis būtų renkamas prie įvažiavimo į gyvenvietę ir tik vasarą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Festivalyje „Karklė” veiksmo netrūksta ir dieną
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Festivalyje „Karklė” veiksmo netrūksta ir dieną

„Norime susirinkti pinigų ir išspręsti savo problemas. Turi būti įrengtas dviratininkų takas, apšvietimas, turi būti pažymėtos perėjos. Dabar perėjų iš viso nėra“, – piktinosi Naujosios Karklės bendruomenės vadovas Leonardas Jankauskas.

Nedidelėje Karklėje yra net trys bendruomenės. Vienos iš jų, Karklės bendruomenės pirmininkas Arvydas Urbis tokiems planams nepritaria: „Galima ir 5, ir 25 eurų prašyti. Tai yra absurdų teatras. Tie 5 eurai niekam nepagelbės. Vien tik jų surinkimas ir administravimas taps didele problema. Tai tik žmonių kiršinimas.“

Į Karklę užsukantys žmonės sako, kad geriau būtų apmokestinti automobilių statymą, bet ne pravažiavimą per patį miestą. Būtent tokiai idėjai linkusi pritarti ir savivaldybė, tačiau Naujosios Karklės bendruomenės vadovas teigia, kad mokamos automobilių aikštelės tik dar labiau paplonins vietos gyventojų pinigines, nes ir jie naudojasi automobiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento