Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 31

Seimas atmetė pataisas, kurios būtų leidusios posėdžiauti nuotoliniu būdu

Parlamentarai antradienį atmetė Seimo statuto pataisas, kurios būtų leidusios parlamentui posėdžiauti nuotoliniu būdu.
Neeilinis Seimo posėdis
Neeilinis Seimo posėdis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Už Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pristatytą pataisų projektą po pateikimo balsavo 37 Seimo nariai, prieš buvo 27, susilaikė 54 parlamentarai.

Kitu balsavimus projektas iš viso atmestas – už tai balsavo 80 Seimo narių, 33 norėjo projektą grąžinti tobulinti.

Už projektą balsavo dauguma socialdemokratų, „socialdarbiečių“, liberalų, dalis konservatorių. Didžioji dalis „valstiečių“, taip pat didesnė dalis konservatorių buvo „prieš“ arba susilaikė.

„Aš drįstu teikti tokias Statuto pataisas, kad mes galėtume rinktis nuotoliniu būdu, ir šios pataisos galiotų tik išskirtinai, kai paskelbiama ekstremalioji situacija, nepaprastoji padėtis arba karantinas“, – sakė pataisas pristatęs Seimo pirmininkas V.Pranckietis.

Sprendimą rengti posėdžius nuotoliniu būdu būtų priėmusi Seimo valdyba.

Parlamento vadovas taip pat siūlė priėmus pataisas iš karto kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų, ar nuotolinis darbas neprieštarautų Konstitucijai.

„Valstietė“ Virginija Vingrienė klausė, ar Seimas, užuot dirbęs nuotoliniu būdu, neturėtų solidarizuotis su žmonėmis, kurie neturi tokios galimybės – medikais, prekybos centrų darbuotojais.

„Šiandien mes esame susirinkę čia, su apsaugos priemonėmis, salėje praktiškai sterilizavęsi geriau nei operacinėje, ir kodėl mes negalime susirinkti? Turime žiūrėti į tuos pačius medikus, jie kasdien susiduria su ta pačia infekcija, tie patys prekybos centrų darbuotojai, kodėl mes išrinktieji negalime solidarizuotis, juos įkvėpti, padrąsinti, pasakyti, kad dirbam bet kokiomis sąlygomis“, – kalbėjo parlamentarė.

Seimo pirmininkas V.Pranckietis pažymėjo, kad po antradienio posėdžio susirgus bent vienam iš esančiųjų salėje turėtų dviem savaitėms izoliuotis visi joje buvę, ir parlamento darbas nutrūktų.

„Tie atvejai labai paprasti, jei šiandien vienas iš mūsų pajustume požymius ir mums bus nustatytas virusas, visi, kas čia yra, turės izoliacijoj būti keturiolika parų. Tai reiškia, kad mes tuomet negalėsime atlikti jokio veiksmo“, – tvirtino V.Pranckietis.

Jis taip pat teigė, kad jo pataisos Seimui leistų dirbti ne tik epidemijos sąlygomis, galimos ir kitos situacijos, jo žodžiais, „Astravo-Černobylio koks nors scenarijus“.

Seimo pirmininkas taip pat teigė, jog technologiniai sprendimai leistų užtikrinti Seimo narių identifikavimą, į parlamento duotus kompiuterius galima įdėti Seimo nario balsavimo kortelę ir t. t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas