Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 19

Seimas atsisakė planų „ant kilimėlio“ kviestis generalinį policijos komisarą Saulių Skvernelį

Seimas antradienį nusprendė, kad „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos reikalavimas į parlamento posėdį išsikviesti pasiaiškinimui generalinį policijos komisarą Saulių Skvernelį yra nepagrįstas. Nors šis klausimas jau buvo įtrauktas į antradienio Seimo plenarinio posėdžio dienotvarkę, galiausiai Seimas persigalvojo.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klausimas, ar S.Skverneliui dera atvykti į Seimą ir aiškintis, kilo liberalui Petrui Auštrevičiui.

Jis sudvejojo, ar būtų „politiškai korektiška" apklausti generalinį komisarą, nedalyvaujant už policijos veiklą iš esmės atsakingam vidaus reikalų ministrui Dailiui Barakauskui.

„Siūlyčiau pakviesti ministrą atsisėsti į savo vietą ir išklausyti, o gal ir papildyti generalinį komisarą“, – rekomendavo P. Auštrevičius.

Po jo siūlymo sukruto ir socialdemokratai. Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas pareiškė, kad policijos generalinis komisaras S.Skvernelis nėra atskaitingas Seimui, todėl parlamentas neturėtų jo viešai klausinėti.

Už tokį siūlymą pasisakė 57 parlamentarai, 28 Seimo nariai buvo nusiteikę policijos vadovą pakamantinėti.

Vienas iš iniciatyvos S.Skvernelį kviesti į Seimą autorių, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis teigė, kad Seimas negali likti abejingas pastariesiems įvykiams, kai keliskart buvo įvykdyti žiaurūs nusikaltimai kviestai policijai nespėjus atvykti į įvykio vietą.

Savo ruožtu liberalė Dalia Kuodytė pareiškė, kad policijos generalinis komisaras gali atvykti į komitetų posėdžius, pasikalbėti su parlamentinėmis grupėmis, tačiau į plenarinį posėdį jo kviesti nereikia.

„Politizuoti šio klausimo nereikėtų“, – pareiškė parlamentarė.

Primename, kad per kelias pastarąsias savaites Kaune buvo užpultas ir sumuštas buvęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas L.Varanavičius, Vilniuje rastas nukankintas ir nužudytas Baltarusijos tautinės mažumos Lietuvoje visuomenininkas Romanas Voinickis, Klaipėdos rajone laiku nesulaukusi policijos pagalbos nuo savo vyro rankos žuvo keturių mažamečių vaikų mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas