Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 23

Darbas – ne vilkas: paskutinę rudens sesijos dieną seimūnai norėjo išsiskirstyti anksčiau

Paskutinę Seimo rudens sesijos dieną planuota, kad parlamentarai galutinai apsispręs dėl Pilietybės įstatymo pataisų, numatančių Lietuvos pilietybės, įgytos išimties tvarka, netekimą. Tačiau prieš šventes dirbti ilgėliau nenorėta – kad posėdis baigtųsi iškart po pietų, šis klausimas buvo išbrauktas iš darbotvarkės.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkės išbraukti Pilietybės įstatymo pataisų projektą ir dar kelis kitus pasiūlė pirmasis parlamento pirmininkės pavaduotojas konservatorius Jurgis Razma.

Anot jo, šias pataisas nebūtinai reikia priiminėti šiandien, esą niekas nedega.

J.Razma aiškino, kad Pilietybės įstatymo pataisų svarstymas užtruktų, nes priėmimo stadijoje keturi parlamentarai kalba „už“ ir keturi – „prieš“.

Kad šio klausimo neliktų darbotvarkėje, iš pradžių sutarta Seniūnų sueigoje, vėliau už tai pasisakė ir balsavę parlamentarai.

Komentuodamas tai žurnalistams, J.Razma aiškino, kad šiek tiek pagudravo sakydamas, jog Pilietybės įstatymo pataisos nereikėtų svarstyti norint anksčiau baigti posėdį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jurgis Razma
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jurgis Razma

„Tas, žinoma, yra tiesa. Išėmus bet kurį klausimą, posėdis baigsis anksčiau, bet iš tikrųjų labai nesinorėtų, kad tas projektas būtų nepriimtas, o šiandien situacija yra tokia, kad tokios rizikos iškyla“, – teigė pirmasis Seimo vicepirmininkas.

Kartu jis dėstė, kad opozicija iš esmės balsuoja prieš valdančiųjų iniciatyvas, esą yra tik apie 60 Seimo narių, taigi opozicija galėtų užblokuoti pataisos priėmimą.

„Manau, racionaliau tą klausimą nukelti į pavasario sesiją, kai susirinks vėl daug Seimo narių“, – sakė J. Razma.

Turėjo svarstyti

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos atstovė Dovilė Šakalienė kritikavo tokį sprendimą.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Dovilė Šakalienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Dovilė Šakalienė

„Suprantu, kad kolegos, kaip ir visi žmonės, nori skubėti pas šeimas, paskendę prieškalėdiniuose rūpesčiuose. Visgi suplanuotus klausimus, kad ir nepatogius ar sudėtingus, turime apsvarstyti.

Vykstant karui Ukrainoje visi patyrėme daug sukrėtimų, kartais – labai netikėtų atradimų apie anksčiau labai pozityviai vertintų žmonių vertybinius pasirinkimus, kai 30 sidabrinių vertesni už laisvę ir sąžinę. Todėl šį klausimą vis tiek reikės spręsti, nors atrasti tinkamiausią sprendimą nebus paprasta.

Tiesa, dėl tų darbo valandų – visuose darbuose yra gebančių slysti paviršium ir sunkiai, atsakingai dirbančių. Seime – ne kitaip“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas