Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 10 /13:13

Seimas dėl R.Šadžiaus darbo Europos Audito Rūmuose spręs vėliau

Seimas neapsisprendė dėl finansų ministro socialdemokrato Rimanto Šadžiaus kandidatūros į Europos Audito Rūmus. Parlamentas ketvirtadienį po pateikimo pritarė nutarimo projektui dėl R.Šadžiaus išsiuntimo į Liuksemburgą, tačiau dėl to balsuos vėliau, kai su kandidatu susitiks ir jo darbo Europos Audito Rūmuose viziją išklausys Seimo Europos reikalų komitetas.
Finansų ministras Rimantas Šadžius
Finansų ministras Rimantas Šadžius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kalbėdamas parlamentarams R.Šadžius teigė, kad būnant ministru, pavyko susidoroti su Europos Sąjungos paramos lėšų investavimo iššūkiais ir sustiprinti mokesčių administravimą.

„Sutvirtinti mokesčių inspekciją, kuri dabar veikia žymiai geriau negu kadencijos pradžioje. Mano nuomone, mes visur pirmiausia turėtume sutvarkyti teisę, o po to – vadybą“, – teigė R.Šadžius.

„Jūs geras ministras ir turėtume likti dirbti Lietuvoje“, – teigė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys Kęstutis Glaveckas.

Opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius suabejojo R.Šadžiaus kompetencija: „Nesate audito specialistas“.

Parlamentaras piktinosi, kad valdantiesiems priklausantys socialdemokratai, nieko nepasiūlę koalicijos partneriams, „pasiima antrą postą Briuselyje“. Eurokomisaru dirba buvęs sveikatos ministras Vytenis Andriukaitis.

Vyriausybės nutarimas dėl R.Šadžiaus skyrimo Europos Audito Rūmų nariu priimtas prieš Kalėdas, tačiau paskutinę rudens sesijos dieną jo parlamentarai nesvarstė. Tuomet Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pareiškė, kad Vyriausybės teikimas neatitinka Seimo statuto reikalavimų – neišlaikytas 24 valandų terminas nuo projekto registravimo.

Dabartinės Lietuvos atstovės Europos Audito Rūmuose Rasos Budbergytės kadencija baigiasi gegužės mėnesį.

R.Šadžius 2012 metais tapo finansų ministru. 2003-2007 metais jis dirbo socialinės apsaugos ir darbo, sveikatos apsaugos, finansų viceministru, 2008 ir 2012 metais dalyvavo Seimo rinkimuose, bet abu kartai buvo nesėkmingi. Nuo 1996 iki 2003 metų R.Šadžius vadovavo privačiai konsultacijų įmonei „Apskaitos ir konsultacijų biuras“, o po 2008 metų rinkimų į Seimą trumpai yra dirbęs socialdemokratų frakcijoje Seime.

Europos Audito Rūmai tikrina, kaip yra naudojamos ES lėšos, ir teikia rekomendacijas Europos Komisijai bei nacionalinėms vyriausybėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas