Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 16

Seimas tikriausiai ir toliau posėdžiaus nuotoliniu būdu: bus aiškinamasi, ar parlamentarai norėtų greičiau pasiskiepyti nuo koronaviruso

Antradienį Seimas posėdžiauja nuotoliniu būdu. Kai kuriems politikams iškėlus mintį, esą parlamentarai galėtų būti paskiepyti nuo COVID-19, kad galėtų grįžti prie normalaus darbo ritmo, Seimo Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė, jog kreipėsi į parlamento frakcijas, siekdama sužinoti jų nuomones apie tai. Jos esą kol kas išsiskiria.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak V.Čmilytės-Nielsen, įvertinus besitęsiantį karantiną kitą savaitę Seimo valdyba, atsižvelgdama į susirgimų koronavirusu skaičius ir situaciją, spręs dėl tolesnio darbo nuotoliniu būdu.

Paklausta, ar mano, kad Seimas jau galėtų į posėdžius rinktis „gyvai“, parlamento vadovė teigė, jog kalbama ne tik apie Seimo narius, bet ir apie kanceliarijos darbuotojus.

„Mes, žinoma, vertinsime ir tai, ar darbotvarkėje atsiras vienas ar kitas klausimas, kuriam būtina „gyvai“ susirinkti į posėdį. Tokiems klausimams atsiradus, tikėtina, kad surengsime vieną „gyvą“ posėdį. Bet pagal galimybę dar dirbsime nuotoliniu būdu. Bent jau būtų mano toks siūlymas vėlgi tikintis, kad mažėjant skaičiui susirgimų vis laisviau visi gyvensime, taip pat ir Seimas“, – žurnalistams komentavo V.Čmilytė-Nielsen.

Antradienį Vyriausybė Seimui pateiks įstatymo projektą dėl privalomo darbuotojų testavimo. Galbūt ir parlamentarai turėtų būti privalomai testuojami?

„Šiaip Seimo nariai yra testuojami. Jiems yra siūloma testuotis. Tikrai nebuvo privalomumo iki šiol. Aš galiu viltis bent jau, kad visi Seimo nariai yra sąmoningi žmonės ir tuo testavimu pasinaudoja saugodami save ir kitus“, – kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Jos žiniomis, šiuo metu koronavirusu sergančių parlamentarų nėra.

Kai kurie politikai iškėlė idėją, kad Seimo nariai galėtų būti paskiepyti nuo COVID-19 tam, jog galėtų grįžti į normalų darbo ritmą. V.Čmilytė-Nielsen informavo, kad šiandien raštu kreipėsi į Seimo frakcijas ir surinks jų nuomones dėl skiepijimo.

„Iš tų pokalbių, kuriuos turėjau žodžiu su frakcijų seniūnais, žinau, kad nuomonės išsiskiria“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas