Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 09

Seimo Audito komitetas paraleliai laikinajai komisijai pats aiškinsis „Snoro“ bankroto aplinkybes

Seimo Audito komitetas neperleis viso darbo suformuotai Seimo laikinajai komisijai „Snoro“ bankroto aplinkybėms tirti. Paraleliai šiai komisijai Audito komitetas ir toliau aiškinsis Seimo pirmininkės Irenos Degutienės pavedimu jai suformuotus klausimus.
„Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Audito komitetas ir toliau aiškinsis „Banko „Snoras“ laikinojo ir bankroto administratorių atlyginimų dydžio už atliktą darbą pagrįstumą bei kodėl nepriklausomo auditoriaus „Ernst & Young Baltic“ pateiktos išvados apie banko „Snoras“ būklę buvo teigiamos.

„Mes toliau kaip komitetas vykdysime (tyrimą – red.past.), nes kaip mums pridera pagal Statutą, mes tikrai neimsime svarstyti politinių klausimų, nors man asmeniškai, kaip politikei, kyla daug klausimų, susijusių su sutartimi, bet, matyt, šį klausimą nagrinės komisija, o mes nagrinėsime savo ribose. Darbo dar tikrai yra nemažai, kad tinkamai atsakytume į Seimo pirmininkės pavedimą“, – žurnalistams po apsilankymo antrajame laikinosios komisijos, tiriančios „Snoro“ bankroto aplinkybes, posėdyje sakė Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė.

Komisijai ketvirtadienį ji pateikė informaciją dėl Audito komitete atliktų tyrimų ir surinktos medžiagos, susijusios su žlugusio banko reikalais.

Savo sukauptą informaciją komisijai pateikė ir Biudžeto ir finansų komiteto bei Antikorupcijos komisijos pirmininkai Kęstutis Glaveckas ir Ligitas Kernagis. Taip pat išklausytas Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pirmininkaujantis laikinosios komisijos narys Arvydas Anušauskas.

Laikinosios komisijos vadovas Valentinas Mazuronis tikina, kad tolimesni "Snoro" bankroto aplinkybių tyrimai komitetuose nekliudys komisijos darbui ir jo nedubliuos. 

V.Mazuronis sakė, kad kuo plačiau bus tiriamos banko žlugimo aplinkybės, tuo geriau.

Pasak L.Graužinienės kol kas daugiausia klausimų kyla dėl „Snoro“ bankroto administratoriaus Simono Freakley komitetui pateiktos ataskaitos. Audito komiteto vadovės teigimu, ataskaita yra neišsami, todėl paprašyta daugiau paaiškinimų.

„Mes paprašėme pateikti ir tuos paaiškinimus, kurių iki šiol nepateikė. (...) Kol kas per mažai yra informacijos. Tikėjausi informatyvesnės ataskaitos. Na, gal, kaip visi užsieniečiai, daug nerašo, bet kas neparašoma, tai brangiai kainuoja“, – apie S.Freakley ataskaitą pasisakė L.Graužinienė.

Be to, Audito komitetas ir toliau aiškinasi, ar tikrai, kaip teigė „Ernst & Young Baltic“, audito kompanija turėjo pakankami duomenų rugsėjį teikdama teigiamą „Snoro“ banko finansinės būklės įvertinimą.

„Čia turime sulaukti specialistų, ne politikų išvadų“, – pabrėžė L.Graužinienė.

Audito įmonės išvadas vertina Generalinė prokuratūra ir Apskaitos ir audito tarnyba prie Finansų ministerijos. 

Praėjusią savaitę suburta laikinoji „Snoro“ bankroto aplinkybių tyrimo komisija ketvirtadienį posėdžiavo uždarame posėdyje. Šiame posėdyje ji aiškinosi, kas Seimo komitetuose ir komisijose jau nuveikta, aiškinantis banko žlugimo aplinkybes.

Komisijoje dirba 12 parlamentarų, jie išvadas Seimui turės pateikti iki birželio 1-osios. Komisija turės atsakyti į 14 klausimų, kuriuos suformulavo ir opozicija, kuri Seimą nuolat ragino sudaryti tokią komisiją, ir valdantiesiems priklausantys parlamentarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito