Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 15

Seimo etikos komisija leido Vytautui Juozapaičiui surengti jubiliejinį koncertą

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) leido konservatoriui, ilgamečiam operos solistui Vytautui Juozapaičiui gruodžio mėnesį Nacionalinėje filharmonijoje surengti jubiliejinį koncertą.
Vytautas Juozapaitis
Vytautas Juozapaitis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Toks sprendimas trečiadienį komisijos posėdyje priimtas vienbalsiai.

„Filharmonija man pasiūlė surengti jubiliejinį koncertą, gruodžio mėnesį, toks precedentas yra buvęs, vienas mano kolega yra buvęs toj pačioj padėty, kreipiuosi pritarimo“, – komisijos posėdyje leidimo kaip solistui dalyvauti jubiliejiniame renginyje prašė V.Juozapaitis.

Jis patvirtino, jog koncerte dalyvaus be atlygio. Koncertas būtų rengiamas V.Juozapaičio 50-mečio proga.

Komisijos nariai priimdami sprendimą pažymėjo, jog 2000-2004 metų kadencijos Seimo narys, žymus baritonas Edvardas Kaniava, taip pat buvo prašęs ir gavęs leidimą dalyvauti savo jubiliejiniame koncerte.

Konstitucijos 60 straipsnis numato, kad Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis, taip pat darbu, o papildomą atlygį parlamentaras gali gauti tik iš kūrybos.

Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad Seimo nariui neleistinas darbas apima bet kokią veiklą privačioje įstaigoje, įmonėje, organizacijoje arba jai atstovaujant, jeigu ši veikla yra susijusi su darbo atlikimu, pareigų užėmimu, tarnybos ėjimu, kitų funkcijų vykdymu, kitų užduočių atlikimu. Pasak Konstitucinio Teismo, tokia veikla Seimo nariams draudžiama nepriklausomai nuo to, ar ta veikla nuolatinė, ar epizodinė, ar ji įforminama kokia nors sutartimi, ar ne, ar už ją atlyginama, ar ne, ar ji atliekama darbo Seime, ar laisvalaikio ir atostogų metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas