Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19

Seimo komitetas Prezidentūroje aiškinsis generalinio prokuroro skyrimo peripetijas

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) ketvirtadienį Prezidentūroje ketina aiškintis generalinio prokuroro skyrimo peripetijas.
Julius Sabatauskas policijos komisariate
Julius Sabatauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikslai yra keli – šioje kadencijoje komitetas dar nė karto nebuvo susitikęs su prezidente, čia, galima sakyti, einamieji klausimai. Kitas klausimas susijęs su generalinio prokuroro skyrimo peripetijomis ir tam tikra prasme su situacija, kuri susidarė“, – BNS sakė Seimo TTK vadovas socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS sakė, kad susitikimo metu D.Grybauskaitė su komiteto nariais aptars „valstybės raidai, žmonių saugumui, teismų ir teisėsaugos institucijų veiklos tobulinimui ir efektyviam darbui svarbius įstatymų projektus“.

Audiencijos Prezidentūroje J.Sabatauskas pasiprašė prieš porą savaičių.

Audiencijos Prezidentūroje J.Sabatauskas pasiprašė prieš porą savaičių, po to, kai viešoje erdvėje pasirodė pranešimai, kad jo pavardė minėta per prezidentės ir Seimo valdybos susitikimą stringant generalinio prokuroro skyrimui. Prezidentūra susitikti pasiūlė visam komitetui.

D.Grybauskaitė lapkričio pradžioje susitikusi su Seimo valdyba ragino generalinį prokurorą paskirti dar šiemet. Dienraštis „Lietuvos rytas“ po susitikimo pranešė, kad prezidentė jame užsiminė, jog prieš pat slaptą balsavimą dėl Kauno apygardos teismo pirmininko N.Meilučio kandidatūros į generalinius prokurorus Kaišiadoryse esą įvyko susitikimas, kuriame pašaliniai asmenys bandė paveikti būsimą politikų sprendimą.

Tačiau kaip šio susitikimo dalyviai minėti Seimo TTK vadovas J.Sabatauskas, šio komiteto narys Vytautas Gapšys ir Kaišiadoryse rinktas Seimo narys Bronius Bradauskas BNS kategoriškai paneigė vykus tokį susitikimą. Seimo pirmininkė L.Graužinienė dėl paskelbtos informacijos užklausė specialiąsias tarnybas ir paskelbė gavusi atsakymus, kad jos neturi duomenų apie neteisėtus parlamentarų veiksmus svarstant generalinio prokuroro skyrimo klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas