Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 11

Seimo komitetas siūlo, kad aukas partijoms būtų galima pagrįsti ne tik pajamomis, bet ir santaupomis

Seimo Audito komitetas siūlo pataisas, kad kampanijų metu aukojančių partijoms ar kandidatams aukas ribotų ne tik pajamos, bet ir turimos santaupos.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Šiuo metu per politinę kampaniją suteiktų aukų suma per metus neturi viršyti 10 proc. aukotojo pajamų. Komitetas siūlo nustatyti, kad į šią sumą būtų įskaičiuotos ir turto deklaracijoje nurodytos santaupos, t.y. aukos negalėtų viršyti 10 proc. metinių pajamų ir paskutinę praėjusių metų dieną turėtų piniginių lėšų sumos.

Kaip teigiama pataisos aiškinamajame rašte, reguliavimas, kai auka yra ribojama ne tik didžiausiu leistinu aukos dydžiu, tačiau ir dalimi praėjusių metų deklaruotų to asmens pajamų, neatsižvelgiant į asmens turimas santaupas, neužtikrina kampanijos finansavimo savarankiškiems kandidatams.

„Nustatytas toks pats apribojimas politinės kampanijos dalyvio aukai savo politinei kampanijai finansuoti neužtikrina pakankamo kampanijos finansavimo ir didina poreikį ieškoti papildomų finansavimo šaltinių, nesudarant prielaidų savo politinę kampaniją finansuoti tik savo asmeninėmis lėšomis“, – teigiama pataisos aiškinamajame rašte.

Nuo sausio įsigaliojus Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo įstatymo pataisoms, verslui iš viso uždrausta aukoti partijoms, o fiziniai asmenys gali remti tik politinės kampanijos dalyvius per rinkimus.

Kampanijos metu vienas fizinis asmuo vienam politinės kampanijos dalyviui galės paaukoti šiek tiek per 20 tūkst. litų, taip pat numatytas apribojimas, kad bendra aukų suma negali viršyti 10 proc. aukotojo metinių pajamų. Aukodamas savo paties kampanijai kandidatas gali tam skirti daugiau, per 40 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito