Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 21

Seimo nariai atvyko į Gulbinus: visų vartelių apžiūrėti nepanoro, bet turi pasiūlymų

Seimo Antikorupcijos komisija, žadėjusi dar pernai, pagaliau išsiruošė į Didžiųjų Gulbinų gatvę, kur aptvertoje teritorijoje pastatytas prabangus kvartalas. Pagal dokumentus – poilsio paskirties statiniai, tačiau nuo statybų pradžios abejojama, ar išties tai nėra gyvenamieji namai, kuriuose įsikūrė labai turtingi žmonės. Kaip ir ginčijamasi, ar tinkamai leidžiama lankytis valstybiniame miške.
Seimo nariai apsilankė prabangiajame Gulbinų kvartale
Seimo nariai apsilankė prabangiajame Gulbinų kvartale / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie vadinamąjį Gulbinų kvartalą Didžiųjų Gulbinų gatvėje 15min rašė ne kartą. Pastaruoju metu čia nuolat lankosi įvairių institucijų atstovai, tikrindami, ar laikomasi teisės aktų.

Visų pirma – dėl patekimo į valstybinį mišką, kuris yra už kvartalo tvoros. Aplinkosaugininkus dėl to, kad varteliai į mišką buvę užrakinti, iškvietė čia lankęsi delfi.lt žurnalistai ir tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas.

Dukart per vieną dieną apsilankę aplinkosaugininkai nustatė pažeidimus, nes varteliai išties buvę užrakinti.

Nors kvartalą administruojančios bendrovės „Gulbinų turizmas“ atstovai dievagojasi, kad užeiti į šį mišką galimybių yra, prieš Seimo narių vizitą jie suskubo įrengti papildomus vartelius. Tiesa, už tai sulaukė, kaip sako, dar vieno patikrinimo iš Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos dėl savavališkų statybų.

Daugiau publikacijų apie šį kvartalą rasite čia.

Komisija susiruošė

Seimo Antikorupcijos komisija su Algirdu Stončaičiu priešaky tikrinti, ar įmanoma patekti į Gulbinų kvartalo viduje esantį valstybinį mišką, ketino dar pernai vasarą. Bet nesusiruošė.

Šįkart atvažiavo kartu su kolegomis iš Aplinkos apsaugos komiteto. Kaip buvo nurodoma komisijos darbotvarkėje, trečiadienio, birželio 21-osios, posėdyje vienintelis klausimas – „Dėl žurnalistiniame tyrime nurodytos informacijos apie galimus pažeidimus ribojant lankymąsi prie Gulbino ežero Verkių regioniniame parke Vilniuje (parlamentinė kontrolė).“

Parlamentarai išsiruošė pirmiausia į Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkciją, o tada – į patį kvartalą.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Seimo nariai apsilankė prabangiajame Gulbinų kvartale
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Seimo nariai apsilankė prabangiajame Gulbinų kvartale

„Kviečiami dalyvauti:

​Aplinkos ministerijos, Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos, Valstybinės miškų tarnybos prie Aplinkos ministerijos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos, Nacionalinės žemės tarnybos prie Aplinkos ministerijos, Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Generalinės prokuratūros, UAB „Gulbinų turizmas“ atstovai“, – rašoma komisijos darbotvarkėje.

Į Gulbinus atvažiavo ne tik Antikorupcijos komisijos nariai, bet ir jų kolegos iš Aplinkos apsaugos komiteto, Aplinkos apsaugos departamento, Nacionalinės miškų tarnybos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos, Vilniaus miesto savivaldybės specialistai.

Apžiūrėjo vienus vartelius

Tad pro pagrindinius vartus, kur laukė UAB „Gulbinų turizmas“ direktorius Sigitas Kubilius, į teritoriją įėjo nemaža minia. Paprastiems lankytojams šie vartai paprastai būna uždaryti, tačiau 7 varteliai aplink, kaip tikino S.Kubilius, atrakinti visą parą.

„Mes po tos provokacijos – per metus nė vienas žmogus nepasidomėjo tuo mišku (miškas šioje teritorijoje įteisintas prieš metus, – red. past.), mes savo iniciatyva padarėme papildomus vartelius, kad nekiltų tokių nesusipratimų ir susistumdymų.

Mes neturėjome precedento, čia buvo precedentas, kur padarytas šou. Ir viskas. Tokia situacija lėmė, kad priiminėjame sprendimus, kad būtų patogu užeiti. Mes niekam nedraudžiam užeiti“, – pasitikęs Seimo narius sakė S.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas