Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 07

Seimo nariai pasipiktino, kad Neringos Venckienės rėmėjai Seime posėdžiavo nemokamai

Neringos Venckienės rėmėjai, patys save liaudiškai vadinantys patvoriniais, ketvirtadienį susirinko Seimo rūmuose. Dvi Seimo salės ir internetinė transliacija nemokamai suteikta piliečių suburtos Visuomeninės komisijos smurto aktui Garliavoje ištirti posėdžiui, nors paprastai už ne Seimo darbui naudojamas parlamento patalpas tenka susimokėti nemenkas sumas.
Mitingo akimirka
Mitingo akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Seimo salės nemokamai suteikiamos tik su parlamento darbu susijusiai veiklai.
 
Visuomenininkų komisijai nepriklauso nė vienas Seimo narys, tačiau už dviejų salių nuomą Seime ir multimedijos paslaugas parlamento kanceliarijai niekas nesusimokėjo.

Tuo itin pasipiktino parlamentarai, kurių atstovaujamoms partijoms taip lengvai gauti nemokamas patalpas Seime neįmanoma. Seimo Valdybos sprendimu, partiniai ir kiti su Seimo darbu nesusiję renginiai nuo šių metų Seimo konferencijų salėse gali vykti tik ne Seimo darbo metu ir tik susimokėjus.

Seimo narius papiktino ir tai, kad violetiniais kaspinais pasipuošę, džinsuoti ir treningais vilkintys patvoriniai į Seimą sugužėjo prezidentei Daliai Grybauskaitei skaitant metinį parnešimą.

„Kur tai matyta, kad Garliava persikeltų į Seimą“, - piktinosi ne vienas parlamentaras, išgirdęs, kad posėdyje buvo toliau skleidžiama N.Venckienei palanki informacija neva mergaitę perduodant mamai prieš ją buvo naudojamas smurtas, leidžiami vaistai, mėtomos antklodės.

Pasak besipiktinančių parlamentarų kiekvienas Seimo narys gali prikurti šimtus visuomeninių organizacijų ir sukviesti renginiams į parlamento rūmus, tačiau tai nereiškia, kad jų veikla bus susijusi su Seimo darbu.

Tačiau Seimo kancleris Jonas Milerius 15min.lt paaiškino, kad užkirsti kelio Neringos Venckienės šalininkų susirinkimui Seime, nebuvo galima.

Pagal galiojančią tvarką parlamentinių grupių veiklai Seimo patalpos turi būti suteikiamos jų pageidaujamu laiku ir nemokamai, patikino jis.

Leidimo rengti posėdį Baltijos Asamblėjos salėje, o joje netilpusiems žmonėms sudaryti galimybę posėdį stebėti per ekranus Spaudos konferencijų salėje paprašė parlamentinė grupė „Už teisingumą Lietuvoje. Šiai grupei vadovauja Seimo narys Gintaras Songaila, priklauso Aurelija Stancikienė, Ligitas Kernagis, Rytas Kupčinskas, Naglis Puteikis, Saulius Stoma ir Kazimieras Uoka.

Kiek kainuotų surengti tokį renginį ne Seimo nariams, Seimo kancleris neatskleidė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas