Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 13 /2020 03 14

Seimo narys Justas Džiugelis ištirtas dėl koronaviruso – rezultatas neigiamas

Parlamentaras, konservatorių frakcijos narys Justas Džiugelis penktadienio vakarą pranešė, kad jam padarytas tyrimas dėl koronaviruso. Šeštadienį ryte Seimo narys 15min informavo, kad tyrimo rezultatai neigiami – koronavirusu jis neužsikrėtė. Seimo narys išleistas gydytis namuose.
Justas Džiugelis
Justas Džiugelis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Penktadienį vakare J.Džiugelis papasakojo, kaip pateko į ligoninę.

„Peršalimo simptomai užsitęsė per ilgai, todėl šiandien ryte namuose medikai atliko tyrimus. Kraujas parodė organizme esant virusą, tad man buvo rekomenduota išsitirti dėl COVID-19“, – penktadienio vakarą feisbuke rašė J.Džiugelis.

Jis pasakojo į pagalbos centrą paskambinęs 12 val., greitoji atvyko šiek tiek po 15 val. Medikai vilkėjo apsauginius kostiumus: „Tiesa, vienas buvo suplyšęs, nes per mažas, tad, prieš įeidamas į namus, jį vilkėjęs vyras skyles užklijavo izoliacija“.

Ligoninėje jį aplankė kraują paėmęs gydytojas.

„Taigi, esant net menkiausiai abejonei ar simptomams, būtina laikytis karantino režimo. Ir man buvo dienų, kai, nukritus temperatūrai, galėjau važiuoti į darbą, tačiau suvokiau, kokį pavojų galiu kelti aplinkiniams. Šalia mūsų yra daugybė iš pirmo žvilgsnio tvirtų žmonių, kuriems kyla pavojus – galbūt jie serga astma, neseniai kovojo su vėžiu ar namuose rūpinasi garbaus amžiaus artimaisiais“, – rašė jis.

Politikas dėkojo medikams už jų darbą, pastangas pasirūpinti kiekvienu jis pasakoja jau spėjęs tuo įsitikinti.

„Būkime atsakingi, ne tik už save, bet ir už kitus“, – rašė jis.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) penktadienį informavo, kad Lietuvoje nustatyti trys nauji koronaviruso (COVID-19) atvejai. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nurodė, kad trys nauji atvejai visi įvežtiniai. Užsikrėtusiai pilietei iš Ispanijos, Madrido, virusas nustatytas Vilniuje, klaipėdietė grįžo iš Tenerifės, Kaune virusas nustatytas iš Italijos grįžusiam piliečiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas