Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 14

Seimo pirmininkas padėtį Baltarusijoje aptars su Latvijos parlamento vadove

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis penktadienį Panevėžyje susitikęs su Latvijos parlamento vadove Inara Mūrniece aptars situaciją Baltarusijoje.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

„Veikdami kartu galime pasiekti griežto tarptautinės bendruomenės požiūrio ir konkrečių veiksmų, kurie apgins ir apsaugos taikius protestuotojus Baltarusijoje. Turime pasiekti, kad būtų nutrauktas smurtas bei gerbiamos pagrindinės Baltarusijos žmonių teisės“,– sako Lietuvos parlamento vadovas.

V.Pranckiečio biuras pranešė, kad Lietuvos ir Latvijos parlamentų vadovai aptars Seimo Užsienio reikalų komitete priimtą pareiškimą dėl Baltarusijoje vykusių rinkimų rezultatų nepripažinimo ir galimus tolesnius veiksmus Lietuvos ir Latvijos parlamentuose.

Seimo Užsienio reikalų komitetas šią savaitę priėmė pareiškimą, kuriuo rinkimus Baltarusijoje vadina suklastotais, pasiūlė nepripažinti Aliaksandro Lukašenkos legitimiu Baltarusijos vadovu.

Kitą savaitę Seimas renkasi į neeilinę sesiją dėl padėties Baltarusijoje, svarstomas siūlymas siųsti Seimo narių delegaciją į Minską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito