Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 14

Seimo pirmininkas prabilo apie apkaltą Artūrui Skardžiui

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kategoriškai nusiteikęs parlamentaro Artūro Skardžiaus atžvilgiu. Parlamento vadovas žada inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl socialdemokrato ryšių su energetikais. Toks tyrimas gali tapti tiesiu keliu į apkaltos procesą. A.Skardžiaus ryšius su energetikais atskleidė 15min tyrimas.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Seimo pirmininko teigimu, Seimo Energetikos komisijos pirmininko pavaduotojo pareigų A.Skardžius eiti nebegali. Anot V.Pranckiečio, A.Skardžius apskritai turėtų trauktis iš Energetikos komisijos.

„Jeigu ta informacija yra tikra, tai tikrai neturėtų jis ten dirbti. O dėl paties A.Skardžiaus – aš dar su juo nesusitikau. Jo telefonas nekyla. Bandžiau susisiekti su jo partijos žmonėmis – irgi nekyla. Bet kokiu atveju, jeigu tai pasitvirtina – tai inicijuojame tyrimą“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Paklaustas, apie kokį tyrimą – etikos komisijos ar parlamentinį – eina kalba, Seimo pirmininkas pasirinko antrą variantą.

„Manau, kad apie antrąjį. Žinote, aš turiu pasikalbėti ir su juo. Jis turi teisę pasisakyti. Bet parlamentinis tyrimas, manau, įvyks. Inicijuosiu, jeigu [iniciatyva] neatsiras iš kitur“, – sakė V.Pranckietis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

V.Pranckiečio veiksmai jau smarkiai atsirūgo vienam socialdemokratui. Seimo pirmininkas, remdamasis Valstybės saugumo departamento (VSD) informacija, atsisakė Mindaugui Basčiui duoti leidimą darbui su slapta informacija. VSD medžiaga tapo pagrindu parlamentiniam tyrimui ir M.Basčio apkaltai.

Trečiadienį 15min paviešino faktus, rodančius, jog A.Skardžius su žmona gauna solidžias pajamas iš žemės nuomos vėjo jėgainių parkui. Politiko šeima už žemę Šilutės rajone gauna keliolika kartų didesnę sumą, nei gretimų sklypų savininkai – 24 tūkst. eurų per metus. Ši suma anksčiau siekė 17,5 tūkst. eurų, bet pakilo. Mat sutartyje nustatytas įsipareigojimas, kad Skardžių gaunama nuoma auga proporcingai elektros supirkimo tarifui.

VIDEO: Apie ryšius su vėjo energetikais paklaustas A.Skardžius: „Gal tu norėtum savo akytes man parodyt?“

Tuo pačiu metu A.Skardžius aktyviai veikia savo nuomininkų naudai. Politikas Seime inicijavo ne vieną su atsinaujinančia energetika susijusį įstatymo projektą, o Vyriausybės atstovai jį kaltina proteguojant vėjo elektrines Baltijos jūroje statyti norinčias įmones. Viena iš jų tiesiogiai susijusi su žemės nuoma Šilutės rajono Čiūtelių kaime.

A.Skardžius naujienų agentūrai BNS neigė nederamus ryšius ir tikino, kad viskas teisėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas