Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 22

Seimo pirmininkas: sprendimą dėl M.Basčio reikia vykdyti, o ne analizuoti

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis penktadienį pareiškė, kad balsuos už parlamentaro Mindaugo Basčio apkaltą, o Konstitucinio Teismo (KT) sprendimą dėl jo priesaikos sulaužymo reikia ne analizuoti, o vykdyti.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Aš neabejoju, kad teismo sprendimus mes turime įgyvendinti, vykdyti, o ne analizuoti, kokie jie yra. Teismai yra nepriklausoma valdžia“, – žurnalistams penktadienį sakė parlamento vadovas.

Jis tvirtino po KT sprendimo paskambinęs M.Basčiui ir priminęs, kad šis žadėjo trauktis iš Seimo, jeigu KT išvada bus nepalanki. Vis dėlto V.Pranckietis teigė išgirdęs atsakymą, jog M.Bastys „eis į slaptą balsavimą“.

Seimo pirmininkas taip pat sakė, kad šios kadencijos Seimas turi puikią progą apsivalyti, nes jame dominuoja interesais nesusisaisčiusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija.

KT penktadienį paskelbė, kad M.Bastys sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją, nuslėpęs savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika.

Apkalta M.Basčiui inicijuota ir dėl Valstybės saugumo departamento nurodytų jo ryšių su P.Vojeika, su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

Pats M.Bastys teigia savo veiksmais priesaikos nesulaužęs. Jis taip pat neigia kaltinimus, kad bandė klaidinti tyrimą atlikusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narius, veikė prieš Lietuvos interesus.

M.Bastys į parlamentą išrinktas Zanavykų vienmandatėje apygardoje. Jeigu jis atsisakytų Seimo nario mandato arba Seimas panaikintų jo mandatą per apkaltą, šioje apygardoje būti surengti nauji rinkimai.

Balsavimas dėl parlamentaro apkaltos tikriausiai vyks pavasario sesijos pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai