Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 09 20

Seimo pirmininko Vydo Gedvilo komandiruotės į JAV kaina – 100 tūkst. Lt

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nario Audroniaus Ažubalio duomenimis, Seimo pirmininko Vydo Gedvilo ir delegacijos kelionė į JAV mokesčių mokėtojams atsieis 100 tūkst. Lt.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

V.Gedvilas į JAV išskrido praėjusį savaitgalį, su juo išvyko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys, vicepirmininkai Petras Auštrevičius ir Gediminas Kirkilas bei konservatorius Emanuelis Zingeris.

Seimo pirmininkas kartu su delegacija vizito metu lankosi Vašingtone, Viljamsporte ir Čikagoje.

Penktadienį išplatintame pranešime A.Ažubalis teigia, kad kartu su V.Gedvilu į JAV išvyko 9 žmonės.

„Keista, kodėl antro valstybės pareigūno vizito programoje vietoje aukščiausio lygio susitikimų ir konkrečių strateginių klausimų sprendimo apsiribota rankų paspaudimais ir proginėmis fotografijomis. Žinoma, kartais tikrai reikia panašių mandagumo vizitų. Bet kam tuomet į viešnagę su savimi vežtis dar 9 žmones, vėjais paleidžiant kone 100 tūkst. litų valstybės lėšų?“ – kpranešime cituojamas konservatorius.

Jis vylėsi, kad sugrįžęs Seimo pirmininkas paaiškins, kodėl, kai Lietuvoje netyla aistros dėl įtemptos valstybės finansų padėties, Amerikoje lengva ranka švaistomi biudžeto pinigai.

Į Lietuvą Seimo pirmininkas grįš šeštadienį.

Kaip nurodė Seimo Ryšių su visuomene skyrius, vizito darbotvakėje numatytas susitikimas su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadovybe, Nacionalinės gvardijos ir Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimo 20-mečio minėjimas, susitikimas su Pensilvanijos valstijos universiteto programos „Penn State Extension“ komanda, su kuria buvo aptarti skalūninių dujų gavybos klausimai ir skalūninių dujų gavybos vietų apžiūrėjimas.

V.Gedvilo darbotvarkėje numatytas susitikimas su JAV Kongreso pirmininku Johni Boehneriu, JAV Senato daugumos lyderio pavaduotoju Richardu Durbinu, JAV Kongreso Baltijos draugų grupės pirmininkais Johnu Shimkumi ir Adamu Schiffu, JAV Valstybės departamento atstovu, JAV ir Lietuvos verslo tarybos nariais.

Buvo pranešta apie apsilankymą keliuose renginiuose: Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai skirtos interaktyvios UNESCO parodos „Lietuva pašto siuntoje“ atidaryme Pasaulio banke, Vilniaus geto likvidavimo 70-mečiui paminėti skirtame renginyje Lietuvos ambasadoje JAV.

V.Gedvilas JAV Kongrese dalyvavo Demokratinių bendrijų Parlamentinio forumo atidaryme, taip pat viešame renginyje Europos institute Rytų partnerystės tema.

VGedvilas lankėsi Pasaulio lietuvių centre, susitiko su Lietuvių verslo tarybos nariais ir JAV lietuviais verslininkais, dalyvavo Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai paminėti skirtame renginyje bei Dariaus ir Girėno skrydžio atminimo lentos atidengimo iškilmėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas