Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimo vicepirmininkas tyrimą dėl A.Landsbergienės mokyklos sieja su rinkimais

Seimo Antikorupcijos komisijai svarstant, ar pradėti tyrimą dėl Austėjos Landsbergienės privačios mokyklos statybų aplinkybių, Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas konservatorius Jurgis Razma tai sieja su rinkimais.
Jurgis Razma
Jurgis Razma / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tai vyksta rinkimai. (...) Ta sklypo ir mokyklos statybos istorija jau buvo iškilusi prieš ankstesnius Seimo rinkimus, dirbo tyrimo komisija, nieko nerado“, – Žinių radijui trečiadienį sakė J.Razma.

Jo nuomone, šia istorija vėl susidomėta, nes į mokyklą investavo „BaltCap“ fondas, kurio partneris Šarūnas Stepukonis įtariamas pasisavinęs dešimtis milijonų eurų.

„Dabar Š.Stepukonis atrodo juodai po tų visų galimai praloštų milijoninių sumų. Tai viešojoje erdvėje padėk mūsų pirmininko žmoną šalia to juodai atrodančio Š.Stepukonio, neišvengiamai tas juodumas kažkiek prilips ir Landsbergių šeimai“, – dėstė J.Razma.

„Toks turbūt yra mūsų konkurentų viešųjų ryšių sumanymas, o šiaip toje istorijoje nieko neįvyko. (...) Kad Š.Stepukonis prasilošė? A.Landsbergienė turėjo žinoti, kad Š.Stepukonis kažkoks prasilošęs veikėjas ir turėjo nuo jo kilometrą stovėti?“, – kalbėjo konservatorius.

Anot jo, vienintelis naujai iškilęs faktas šioje istorijoje nebent yra tas, kad Vilniaus miesto savivaldybė ten turėjo statyti valstybinę mokyklą, bet iki šiol nepastatė.

„Nebent šitą dalyką galima išsiaiškinti užklausus savivaldybės“, – sakė J.Razma.

Antikorupcijos komisija trečiadienį spręs, ar pradėti tyrimą dėl užsienio reikalų ministro ir konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinės privačios mokyklos Vilniaus Kalnėnuose statybų aplinkybių.

Pasak komisijos pirmininko Algirdo Stončaičio, tyrimą siūloma pradėti po žiniasklaidos tyrimo.

Parlamentaro teigimu, klausimų kelia faktai dėl „žemės sklypų judėjimo po vieną eurą, dėl staigių investicijų skyrimo, Vilniaus miesto savivaldybės reveransų, kai buvo keičiamos žemės sklypų paskirstys“.

Pasak savaitraščio „Lietuvos rytas“, prieš 11 metų sostinės tarybos patvirtintame detaliajame plane būsimos mokyklos vietoje buvo išskirta didelė visuomeninės paskirties teritorija, kurioje buvo numatyta statyti sporto aikštyną su stadionu, tačiau 2018 metais savivaldybė nurodė pakoreguoti detalųjį planą 13,4 ha teritorijoje.

2018 metų rugsėjį didžiausia Baltijos šalyse privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytoja „BaltCap“ pranešė, kad jos fondas „BaltCap Infrastructure Fund“ į naujos A.Landsbergienės mokyklos ir darželio projektą Kalnėnuose investuos 11 mln. eurų.

Buvęs šio fondo partneris Š.Stepukonis įtariamas neteisėtai pasisavinęs mažiausiai 27 mln. eurų iš fondo įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas