Sportas gyvai

Senojo Klaipėdos pašto atgimimo idėja judinama iš mirties taško

Ketvirtadienį Kultūros infrastruktūros centro (KIC) ir Klaipėdos miesto savivaldybės vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį buvusio Klaipėdos pašto stoties statinių komplekse įrengiant F. W. Argelanderio mokslo ir meno centrą, – rašoma Kultūros ministerijos pranešime spaudai.
Bereljefas ant Klaipėdos centrinio pašto fasado primena apie Mėmelyje (Klaipėdoje) gimusį pasaulio garso astronomą F.W.Argelanderį
Bereljefas ant Klaipėdos centrinio pašto fasado primena apie Mėmelyje (Klaipėdoje) gimusį pasaulio garso astronomą F.W.Argelanderį / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Sutartis parengta vadovaujantis anksčiau pasirašytu Kultūros ministerijos ir savivaldybės ketinimų protokolu, kuriuo numatytas bendradarbiavimas, siekiant išsaugoti, pritaikyti ir įveiklinti Klaipėdos centrinio pašto kompleksą, įprasminti ir aktualizuoti išskirtinės architektūros kultūros paveldo objektą, sukurti gyvybingą ir visuomenei prieinamą traukos centrą, kuriame būtų vykdomos kultūros ir kitos visuomenės poreikius tenkinančios veiklos ir paslaugos, aktualios vietos, nacionaliniu ir tarptautiniu mastu“, – sako kultūros viceministras Rimantas Mikaitis.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Istorinis Klaipėdos centrinis paštas
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Istorinis Klaipėdos centrinis paštas

KIC direktoriaus Šarūno Šoblinsko ir Klaipėdos miesto mero Arvydo Vaitkaus pasirašytoje sutartyje apibrėžiama bendra šalių veikla ir įsipareigojimai, atsakomybių ir įsipareigojimų pasiskirstymas, rizikų pasidalijimas bei prisiimtų įsipareigojimų vykdymas ir kitos sąlygos, siekiant įrengti F. W. Argelanderio mokslo ir meno centrą, užtikrinti inovatyvių paslaugų diegimą ir jų kokybę.

Klaipėdos miesto savivaldybė įsipareigojo būsimajam F. W Argelanderio mokslo ir meno centrui senuosiuose pašto rūmuose skirti ne mažiau kaip 1,545 mln. eurų, iš kurių 1,165 mln. numatyta ekspozicijoms, 380,4 tūkst. eurų – baldams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius