„Atsižvelgiant į tai, kad lapkritis – pats tinkamiausias metas raugti kopūstus, kviečiame visus ne tik pigiau įsigyti šių daržovių Kalvarijų turguje, bet ir išmokti kopūstus žiemai ruošti pagal lietuvių senovinius papročius ir receptus. Visą tai turgaus lankytojai galės pamatyti nuo 11 valandos prie baldų paviljono „Okeanas“, – sakė Kalvarijų turgaus direktorius A. Barauskas.
Pranešime spaudai teigiama, kad asociacijos „Šventė visiems“ prezidentas V. Urba žada pristatyti net keletą autentiškų kopūstų „statymo“ receptų bei pademonstruoti senovinius rakandus, kuriais mūsų senoliai naudojosi raugdami kopūstus praeitame šimtmetyje. O kad mokytis nebūtų šalta, visus susirinkusius organizatoriai žada pavaišinti ir karšta kopūstiene.
Lietuvių liaudies buities, papročių, valgių ir amatų asociacija „Šventė visiems“ vienija per 70 amatininkų, liaudies meistrų bei meno atstovų. Trečius veiklos metus skaičiuojanti asociacija organizuoja tradicinio liaudies meno bei amatų pristatymą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.
Vilniaus Kalvarijų turgavietėje yra apie 310 prekybos kioskų, 2 mėsos, 2 žuvies, 1 baldų paviljonai, čia įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, parduotuvės, kavinės, maisto užkandinės, barai. Turgavietėje veikia ir 50 prekybos vietų sendaikčių turgus. Prekeivių skaičius, priklausomai nuo sezoniškumo, svyruoja ir siekia apie 2500. Kalvarijų turgus – vieta, kur galima derėtis.