Pasak pranešimo, Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams patikrinus specialiosios mokyklos valgyklos virtuvę, nustatyta daug šiurkščių maisto saugos reikalavimų pažeidimų. Sudarytos galimybės kryžminei taršai, nes virta ir žalia mėsa buvo malamos ta pačia mėsmale, dalis neplauto gamybinio inventoriaus laikomi tiesiog sudėti ant grindų, dalis smulkaus gamybinio inventoriaus (pvz. pjaustymo lentelės) susidėvėjusiais paviršiais, tačiau naudojamas gamybai. Virtuvėje, kur ruošiamas maistas laikomi ir valymo priemonės, šepečiai, šluostės.
Patikrinimo metu laboratoriniams tyrimams buvo atrinkti sušaldytų A klasės viščiukų broilerių ketvirčių (g) mėginiai. Juos ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, nustatyta, kad 3 iš 5 mėginių išaugo Salmonella bakterijos. Pasak pranešimo, broilerių gamintojas – Kaišiadorių rajone veikiantis ŽŪB „Nematekas“.
Tyrimas, siekiant išsiaiškinti visas protrūkį sukėlusias priežastis, tęsiamas.