Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 01 /09 02 09:56

Šiauliuose degė šiukšlių cechas, pavojus gyventojų sveikatai negresia

Šiauliuose sekmadienio naktį kilo gaisras įmonės „Ecoservice“ plastiko rūšiavimo patalpoje, šiukšlių ceche, BNS patvirtino ugniagesiai gelbėtojai.
Gaisras „Ecoservice“
Gaisras „Ecoservice“ / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tuo metu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) teigia, kad dėl gaisro pavojus žmonių sveikatai negresia.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriaus specialisto, vieno aukšto skardiniame pastate Pramonės gatvėje degė apie 12 tūkst. kubinių metrų plastikinių šiukšlių.

Pranešimas apie gaisrą buvo gautas sekmadienį 0.09 val., ugnis užgesinta 4.05 valandą. Gesinime dalyvavo šešios automobilinės cisternos.

NVSC pranešė, kad gaisro dūmai plačiai į aplinką nepasklido.

Anot jo, artimiausi gyvenamieji namai nuo gaisravietės nutolę apie 2 kilometrus rytų kryptimi, prie jų gaisro metu buvo juntamas silpnas specifinis kvapas.

„Pavojus gyventojų sveikatai negresia“, – teigiama pranešime.

Specialistai rekomenduoja specifinį gaisro kvapą tebejaučiantiems gyventojams atlikti patalpų valymą: išsiurbti kilimus, o kietus paviršius nuvalyti drėgnomis šluostėmis. Po mechaninio patalpų valymo, rekomenduojama dar kartą valyti buitiniais valikliais.

Atlikus valymo darbus, būtina patalpas gerai išvėdinti. Nepamiršti išplauti užuolaidų, išskalbti lauke laikytus drabužius, taip pat prieš vartojant gerai nuplauti sklype auginamus vaisus ir daržoves.

Važiuojant pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti automobilių langus.

Pasijutus prastai, NVSC specialistai rekomenduoja nedelsiant kreiptis į medikus.

„Ecoservice“ Atliekų rūšiavimo ir perdirbimo verslo direktorė Rasa Viskauskienė, teigė, kad rūšiavimo centre užsidegė nepavojingos, nerūšiuotų pakuočių atliekos, surinktos iš gyventojų.

„Gaisras pastebėtas pačioje pradžioje, darbuotojai ėmėsi reikiamų veiksmų, buvo operatyviai iškviesti ugniagesiai. Gaisras suvaldytas, jo mastas buvo nedidelis – degė maždaug 40 kv. m plotas. Gesinimo darbai baigti apie 4 val. ryto. Įvykio metu žmonės nenukentėjo, žala turtui nepadaryta. Dėkojame ugniagesiams už operatyvų reagavimą. Ryte teritorija papildomai patikrinta, ji jau sutvarkyta, darbas vyksta įprastai“, – bendrovės pranešime cituojama R.Viskauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas