Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 06

Šiauliuose duris atvėrė modernūs globos namai

Šiauliuose atidaryti nauji modernūs globos namai, į juos iš senųjų bus perkelti visi gyventojai ir dar kelios vietos liks laisvos. Vyriausiai globos namų gyventojai – 106-eri.
Senolis
Senolis / Vida Press nuotr.

Jaukiame dviviečiame kambaryje įsikūrusios močiutės sako, kad globos namuose gyvena jau ne pirmus metus – į valdiškus namus atvedė ligos ir senatvė. Senolės džiaugiasi naujomis patalpomis.

„Senuosiuose globos namuose gyvenome keturios viename kambarėlyje, o dabar kambaryje gyvename dviese“, – pasakoja globos namų gyventoja Gražina Tijūnaitienė.

„Čia labai šauniai viskas atrodo, o kaip bus toliau – matysime, laikas parodys“, – džiaugiasi globos namų gyventoja Genovaitė Narbutienė.

Projekto vertė beveik pusantro milijono eurų, už šią sumą įrengtas liftas, nupirkti trys keltuvai, dvi mobilios vonios, įrengtos virtuvėlės ir skalbykla. Pasak įstaigos vadovės, sudarytos puikiausios sąlygos senyvo amžiaus ir suaugusiems neįgaliems žmonėms gyventi oriai.

„Senuosiuose globos namuose, jie buvo statyti 1925 m., nebuvo nei lifto, nei atskirų tualetų ar dušų, dabar yra ir atskiri tualetai, ir dušai, ir limfodrenažiniai masažai bei puikios sąlygos patiems darbuotojams“, – sako Šiaulių globos namų direktorė Danutė Akaveckienė.

Ant Rekyvos kranto įsikūrusiuose globos namuose – 40 vietų. Eilėje apsigyventi po valdišku stogu laukia 12 garbaus amžiaus šiauliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas