Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 29 /09:16

Šiaulius skandino liūtis: automobilius vietomis vanduo sėmė iki pusės

Antradienio vakarą Šiaulius skandino stipri liūtis, socialiniame tinkle „Facebook“ miesto gyventojai dalijasi liūties žalos vaizdais.
Liūtis Šiauliuose
Liūtis Šiauliuose / „Facebook“ nuotr.

Iš pasidalintų nuotraukų matyti, kad nuo liūties labiausiai buvo apsemtos Aukštabalio, Aido, Dainų, Korsako, Statybininkų, Aukštosios gatvės.

VIDEO: Liūtis Šiauliuose

Kaip praneša etaplius.lt, dalis gyventojų dar liūčiai nesibaigus skubėjo patraukti skęstančius savo automobilius. Iššūkiai laukė ir pėsčiųjų, ir dviratininkų – daugelyje miesto vietų apsemti buvo ir šaligatviai. Žmonės skundėsi, kad vanduo nunešė pirkinius, batus.

Socialinėje erdvėje pasipylė skelbimai apie pamestus ir atrastus valstybinius numerius.

Socialinėje erdvėje pasipylė skelbimai apie pamestus ir atrastus valstybinius numerius. Dažniausiai jie nukrenta, kai vairuotojas netikėtai pūkšteli į balą ir tik tuomet sumažina greitį.

Liūtys prasidėjo dar antradienio vakarą. Vienu metu iškrito labai gausus lietaus kiekis. Tuomet tvino ir centrinės gatvės, kurios anksčiau niekada netvindavo. Skendo ir šviežiai suremontuota didžiausia miesto Tilžės gatvė ties Šiaulių dramos teatru.

Gyventojai tik spėlioja, kad tokiems potvyniams įtakos galėjo turėti ne tik gausus lietus, bet ir nauji mieste vykstantys ar vykę kelių ir gatvių tvarkymo darbai.

VIDEO: Šiaulius skandino liūtis: automobilius vietomis vanduo sėmė iki pusės

Audrai baigiantis socialiniai tinklai mirgėjo nuo šiauliečių skelbimų, kuriuose vairuotojai ieškojo vandens nuplautų valstybinių automobilių numerių.

„Facebook“ nuotr./Liūtis Šiauliuose
„Facebook“ nuotr./Liūtis Šiauliuose

Trumpų lietų dar galima tikėtis daugelyje pietinių ir rytinių rajonų. Vietomis galimos ir perkūnijos. 7-12 m/s greičiu pūs šiaurės vakarų, vakarų vėjas. Aukščiausia temperatūra sugebės pasiekti vos 14-17 laipsnių šilumos. Baltijos pakrantėje bus tik 12-13 laipsnių. Malonesnė 18-20 laipsnių šiluma dar išliks rytiniame šalies pakraštyje.

Turite nuotraukų ar vaizdo įrašų? Dalinkitės su 15min el. paštu 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas