Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 05

Siekiama suteikti kariams teisę gauti išmokas ir nesant vaiko priežiūros atostogose

Ketvirtadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdyje pritarta profesinių karo tarnybos karių teisei vaiko priežiūros laikotarpiu gauti išmokas ir nesant vaiko priežiūros atostogose.
Kūdikis
Kūdikis / Fotolia nuotr.

Priėmus Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pataisas bus užtikrintas dėl vaiko auginimo analogiškoje teisinėje padėtyje esančių asmenų lygiateisiškumas su iš SODROS analogiškas išmokas gaunančiais asmenimis.

Atsižvelgiant į priimtą sprendimą, komitetas imasi iniciatyvos ir jo nariai užregistruos analogiškus Vidaus tarnybos statuto, Specialiųjų tyrimų tarnybos statuto ir Tarnybos kalėjimų departamente prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos statuto pakeitimus.

Komitetas po svarstymo pritarė patobulintam Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pakeitimo projektui, kuriuo patikslintos įstatymo nuostatos, Konstitucinio Teismo pripažintos prieštaraujančiomis Konstitucijai. Projekte nustatyta, kad motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų dydžiui pirmaisiais vaiko auginimo metais daro įtaką ne tik turimos pajamos, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos, bet ir iš tuo metu vykdytos darbinės veiklos gautos pajamos, kurios pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą nėra draudžiamosios pajamos.

Numatyta, kad mokant motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpas į draudžiamąsias pajamas neįtraukiamos atitinkamos pašalpos mokėjimo metu gautos visos draudžiamosios pajamos už darbą, atliktą iki pirmosios nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros atostogų dienos. Nuostatos dėl socialinio draudimo pašalpų skyrimo ir mokėjimo perkeltos į įstatymo reguliavimą.

Projektu aiškiau suformuluotos nuostatos dėl teisės gauti socialinio draudimo pašalpą tais atvejais, kai asmuo neturi reikalaujamo stažo atitinkamai socialinio draudimo pašalpai gauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas