Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2011 08 26

„Sienojus“ baseiną žada pastatyti laiku

Girstučio baseino statytojai, bendrovė „Sienojus“ gavo pylos iš Kauno savivaldybės už vėluojančius darbus. Tačiau ir statybininkai turi nemažai priekaištų savivaldybei.
Baseino statybos darbai vyksta.
Baseino statybos darbai vyksta. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rugpjūčio 24 dieną Kauno savivaldybės Miesto ūkio komiteto pirmininkas Rytis Šatkauskas išplatino pareiškimą, jog su Girstučio baseino statybos rangovu „Sienojumi“ gali būti nutraukta rangos sutartis ir skelbiamas naujas konkursas.

„Per pastarąjį mėnesį „Sienojus“ teatliko darbų už 32 tūkst. Lt. Vadinasi, pabaigti jų nustatytais terminais nespėsime, o dėl to rizikuojame prarasti dalį objekto finansavimo, daugiau kaip 5 mln.Lt iš vyriausybės investicinių fondų (VIP)“, – sakė R.Šatkauskas.

Miesto ūkio komitetas šiandien surinks visą reikiamą informaciją apie baseino statybos problemas. Ateinantį pirmadienį savivaldybėje rengiamas specialus posėdis neeilinei situacija apsvarstyti.

Tačiau bendrovės „Sienojus“ direktorius Egidijus Savickas tvirtino, jog įmonė nepelnytai šmeižiama, o savivaldybės neatlikti „namų darbai“ irgi trukdo paskubinti baseino statybą.

„Savivaldybė iki šiol nepaskelbė konkurso baseino voniai įrengti, ja rūpintis mums pagal sutartį nepriklauso. Miesto valdžia taip pat nenumatė lėšų papildomiems darbams. Juk statybų metu beveik visada atsiranda nenumatytų išlaidų, problemų“,  – kalbėjo E.Savickas. Jis tvirtai pažadėjo, jog darbai už numatytus 5,6 mln. Lt iki šių metų lapkričio pabaigos bus atlikti.

Kauno savivaldybei nerimą sukėlė žinia, kad viena bendrovė kreipėsi į teismą, prašydama „Sienojui“ iškelti bankroto bylą. E.Savickas tvirtino, jog bankroto byla dėl nedidelės sumos vargu ar bus iškelta ir apskritai tai esąs šantažas, kurį patyrė „Sienojus“ iš vienos bendrovės.

Moderniausias ir didžiausias šalyje Girstučio baseinas statomas ES struktūrinių fondų, VIP ir Kauno savivaldybės lėšomis. Projekto suma siekia 21 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas